Natură, artă și armament la Arsenal Park

Avioane de luptă, tancuri, rachete, mitraliere și echipamente de transport a trupelor, toate ieșite din uz și așezate în poziții spectaculoase de exponate ușor de perceput, se întâlnesc peste tot în acest parc, devenit un adevărat arsenal militar din trecutul nu prea îndepărtat.

El a fost deschis în anul 2009, după ce Bega Grup a curățat depozitele de muniție și echipamente de luptă, operațiune întinsă pe parcursul câtorva ani. În cele din urmă, în locul fabricii de produse pirotehnice s-a reinstalat în drepturi o pădure viguroasă, marcată de tot felul de echipamente de luptă.

Ulterior, alături de Arsenal Park s-a deschis și Aqua Park, unul dintre cele mai spectaculoase spații de divertisment din Transilvania.

Mai mulţi artiști consacrați formează studioul de sculptură Arsenal: Cătălin Bădărău, Toma Libyan, Bogdan Rața, Tamás Attila, Eugeniu Țîbuleac, Dan Vișovan. Cu lucrările lor, Arta se instalează în peisajul militar și în mijlocul naturii reintrate în drepturi.

Arsenal Park Aventura & Aqua Park este un muzeu atipic, în care istoria se combină cu experiențele, unde liniștea și calmul sunt întrerupte de emoții puternice. Prin tabăra aceasta se alătură încă o ramură, aceea a artei contemporane.

Artiștii s-au integrat în spațiu, au lucrat în aer liber și au experimentat în blocurile de marmură, inspirați de specificul parcului. Fie că vorbim despre soare, cer, apă sau pădure, fiecare a pornit de la ceea ce avea în fața ochilor. Lucrările vor fi expuse în apropierea turnului, ca o continuitate a experiențelor pe care Arsenal Aventura & Aqua Park le oferă vizitatorilor, o altă variantă de a te conecta la zona contemporană a vieții.

„Ne-am dorit să adăugăm parcului și această notă contemporană tocmai pentru că îl privim ca pe un loc de conexiune, ne dorim să surprindă prin diversitate, dar să aibă totuși o continuitate. Continuitatea aceasta funcționează ca un liant pentru vizitatorii noștri, familii, prieteni, iubitori de adrenalină sau pasionați ai naturii, cu toții sunt diferiți, dar cu toate acestea se simt bine aici, împreună. Așadar, suntem într-o continuă căutare de lianți”, a spus omul de afaceri Marius Cristescu.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

Sursa: www.stiripesurse.ro

BVB a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de miercuri

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat