Explozii-monstru la Beirut și incendii în nordul Israelului. Armata israeliană a ordonat evacuări urgente în Beirut

Cel puțin trei explozii mari s-au produs la Beirut, potrivit Sky News.

Nu a fost anunțat în mod oficial dacă exploziile au legătură cu activitatea militară israeliană.

Surse locale susțin că Israelul lovește fortăreața Hezbollah din Dahieh, o suburbie din sudul Beirutului.

În paralel, mai multe incendii au izbucnit în nordul Israelului. Acestea au fost provocate de un atac cu rachete din Liban, potrivit Al Jazeera. Anterior, armata a anunțat că peste 240 de rachete au fost lansate miercuri din Liban.

Forțele israeliene IDF au confirmat că a efectuat „o lovitură precisă în Beirut”. Anunțul a fost făcut pe parcursul nopții prin intermediul unui comunicat de presă.

content-image

IDF a lansat în noaptea de miercuri spre joi noi ordine de evacuare în Beirut. Trebuie să plecați imediat, a transmis IDF care a menționat clădirile care ar putea fi vizate de atacurile israeliene.

Israelienii au ordonat evacuări urgente în Beirut. Avichay Adraee, purtătorul de cuvânt al IDF, a spus ce zone trebuie evacuate imediat.

„Vă aflați în apropierea unor facilități și interese aparținând Hezbollah-ului, împotriva cărora IDF va acționa în viitorul apropiat. Pentru siguranța dumneavoastră și a membrilor familiei dumneavoastră, trebuie să evacuați imediat această clădire și clădirile învecinate și să stați departe de acestea pe o distanță de nu mai puțin de 500 de metri”, a spus Avichay Adraee, potrivit Sky News.

Pe parcursul nopții mai multe explozii puternice s-au auzit atât la suburbiile capitalei libaneze, cât și în centrul orașului.

Irlanda dezvăluie modul în care plănuieşte să cheltuie suma ”transformatoare” de 14 miliarde de dolari, sub formă de impozite retroactive, de la Apple

Un dosar de 165 de pagini, ce demonstrează că a acționat în afara îndatoririlor sale de președinte, îi dă mari emoții lui Donald Trump