Geoană, după ancheta privind relaţiile lui Rareş Mănescu cu un controversat om de afaceri rus: A avut o relaţie episodică cu Mişcarea România Renaşte/ A fost solicitat să o părăsească/ Dacă e vreun lucru necurat, e obligaţia statului şi voi fi primul care

Mircea Geoană a explicat, joi, după ancheta jurnalistică privind legăturile lui Rareş Mănescu cu un controversat om de afaceri rus, relaţia sa cu Rareş Mănescu şi cu soţia acestuia, fostul ministru al afacerilor Externe şi fostul europarlamentar Ramona Mănescu. El admite că Rareş Mănescu a avut „o relaţie episodică” cu Mişcarea România Renaşte şi i s-a solicitat să părăsească această organizaţie. „Dacă există vreun lucru necurat în relaţia domniei sale cu cineva din Rusia este obligaţia statului român şi voi veghea să fim siguri că dacă există ceva necurat voi fi primul care voi acţiona în această direcţie”, afirmă Geoană, adăugând: ”Un om cu statura mea, cu CV-ul meu, cu competenţa mea, cu relaţiile mele internaţionale evident că deranjează Moscova”.

„Cu privire la domnul Rareş Mănescu şi la aşa-zisa relaţie a domniei sale cu aşa-zisa campanie: i-am cunoscut pe doamna Ramona Mănescu şi domnul Rareş Mănescu, social, la Bruxelles. Vă reamintesc că doamna Mănescu este fost ministru de Externe al României şi fost europarlamentar, în această calitate am avut un contact aşa cum am avut contacte cu zeci de europarlamentari şi tot ce înseamnă reprezentanţi ai României la UE şi la NATO. Este modul în care eu fac treabă. Domnul Mănescu a avut, într-adevăr, o relaţie episodică cu Mişcarea România Renaşte pe care o fost solicitat să o părăsească, după o anumită perioadă, în timp ce eu eram la NATO şi sub nicio formă în timpul unei aşa-zise campanii organizate la Bucureşti. Relaţia domnului Mănescu cu aşa-zişi oameni de afaceri, reali sau imaginari, este problema dânsului şi dacă există vreun lucru necurat în relaţia domniei sale cu cineva din Rusia este obligaţia statului român şi voi veghea să fim siguri că dacă există ceva necurat voi fi primul care voi acţiona în această direcţie. Ceva îmi spune că este parte dintr-o acţiune de compromitere pe model FSB”, a afirmat Mircea Geoană joi, după depunerea candidaturii sale. 

El spune că este „evident că deranjează”, pentru că este „cel mai consecvent avocat şi aliat al direcţiei euroatlantice a României”. 
„Un om cu statura mea, cu CV-ul meu, cu competenţa mea, cu relaţiile mele internaţionale evident că deranjează Moscova. Cum ai vrea să ai, într-o ţară atât de importantă ca România, un preşedinte care să fi fost şef la NATO? Aceasta este motivaţia principală a Kremlinului. Există şi o motivaţie internă, pentru că primul candidat independent cu şanse de a câştiga preşedinţia României, eu şi echipa noastră, deranjăm interesele acestor partide. Au bani, au influenţă, cumpără presă, intoxică opinia publică şi vă spun astăzi că sunt mai hotărât şi mai îndârjit decât oricând să câştigăm aceste alegeri, pentru că nu va fi victoria lui Mircea Geoană şi a echipei mele, va fi victoria democraţiei româneşti”, a adăugat Mircea Geoană.

Auto: Grupul LVMH din industria de lux devine partener al Formulei 1 începând cu 2025

Coaliţia VotCorect, formată din organizaţii civice angajate în apărarea democraţiei şi a drepturilor omului, lansează campania de înscrieri pentru observatori independenţi, la alegerile parlamentare şi prezidenţiale