O nouă familie de balene ucigaşe a rămas blocate într-un estuar din Orientul îndepărtat rus

Cercetători şi voluntari ruşi au petrecut întreaga zi de miercuri stropind balenele ucigaşe cu apă după ce acestea au eşuat într-un estuar din Peninsula Kamceatka şi, odată cu sosirea fluxului, au reuşit să aducă balenele în ape mai adânci.

Joi însă, familia de balene a eşuat din nou.

”În dimineaţa aceasta, au înotat dinspre apele puţin adânci către largul mării”, a precizat Ministerul pentru situaţii de urgenţă.

”Din păcate, animalele nu au reuşit să găsească ieşirea strâmtă din estuar, iar la reflux au ajuns din nou în ape puţin adânci”, au adăugat reprezentanţii aceluiaşi minister.

În imaginile publicate de cotidianul Izvestia, poate fi văzută una dintre balene stând pe o parte şi părând în suferinţă.

Ziarul a citat o sursă neidentificată care a spus că este posibil ca familia de balene să refuze să înoate către ocean întrucât unul din membrii grupului este rănit şi nu poate ajunge în ape mai adânci.

Orca, denumite şi balene ucigaşe, aparţin subordinului cetaceelor cu dinţi şi reprezintă, totodată, cei mai mari membri din familia delfinilor, potrivit Whale and Dolphin Conservation.

Liberalii sunt tot mai siguri: Finala va fi între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă (vicepresedinte)

Rata creditelor neperformante a crescut în România