VIDEO Lovitură cu posibil efect de bumerang: Israelul ar fi atacat o bază militară rusească din Siria

 

Potrivit radioului pro-guvernamental Sham FM, apărarea aeriană siriană a lucrat pentru a înfrunta „țintele” deasupra mării în zona Lattakia. Stația a raportat ulterior că pompierii lucrau pentru a stinge un incendiu în orașul de coastă Jableh, chiar la sud de Lattakia, informează ziarul Times of Israel.

Presa de opoziție din Siria a susținut că ținta atacului a fost un depozit de arme.

Imaginile postate pe rețelele de socializare au arătat consecințele atacului.

IDF a promis recent că va împiedica toate transporturile de arme din Iran către Hezbollah din Liban, care sunt adesea livrate prin Siria.

Unele instituții media de opoziție siriene susțin că depozitul vizat se afla în interiorul bazei aeriene Khmeimim, o bază rusească.

Dacă este adevărat, ar fi probabil un eveniment major în escaladarea războiului dintre Israel și Iran, împreună cu aliații său (inclusiv grupările Houthis, Hezbollah și Hamas).

Poziția Rusiei în privința situației tensionate din Orientul Mijlociu

Rusia a afirmat marţi că situaţia explozivă din Orientul Mijlociu demonstrează „eşecul total” al politicii americane în regiune şi „neputinţa” Washingtonului de a preveni o escaladare, după atacul masiv cu rachete al Iranului împotriva Israelului, notează AFP, arată Agerpres.

„Este eşecul complet al administraţiei (preşedintelui Joe) Biden în Orientul Mijlociu. O dramă sângeroasă care nu face decât să se amplifice. Declaraţiile nearticulate ale Casei Albe demonstrează o totală neputinţă în rezolvarea crizelor”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, pe Telegram.

Iranul a lansat marţi un atac cu sute de rachete balistice asupra Israelului în ripostă la campania Israelului împotriva grupării şiite pro-iraniene Hezbollah în Liban.

Se propun facilități fiscale importante pentru românii din Diaspora care aleg să se întoarcă în țară / Document

Conflictul din Liban escaladează – Armata libaneză a deschis focul asupra israelienilor