Conflictul din Liban escaladează – Armata libaneză a deschis focul asupra israelienilor

Armata libaneză a anunţat joi că a ripostat pentru prima oară în ultimul an la atacurile israeliene, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„Un soldat a fost ucis după ce inamicul israelian a ţintit un post militar în regiunea Bint Jbeil din sud, iar personalul militar a răspuns la focuri”, arată un comunicat al armatei.

Joi dimineaţa, forţele armate ale Libanului raportaseră că un alt soldat şi-a pierdut viaţa într-o „misiune de salvare în satul Taybe”, de asemenea în sudul ţării.

Crucea Roşie libaneză, care participa de asemenea la misiunea respectivă, a anunţat la rândul său că au fost răniţi patru membri ai echipajelor de intervenţie.

Luni, un oficial militar declarase sub rezerva anonimatului că Libanul îşi repoziţionează şi regrupează efectivele armate în sud, unde Israelul anunţa lansarea de operaţiuni terestre „limitate şi cu obiective precise”.

Armata libaneză şi-a desfăşurat forţele în sudul ţării în 2006, conform rezoluţiei 1701 a Consiliului de Securitate al ONU, care a consemnat sfârşitul războiului între Israel şi gruparea şiită Hezbollah, susţinută de Iran. Documentul prevedea că până lângă frontiera cu Israelul vor fi prezenţi doar militari din rândul Căştilor Albastre – forţele ONU de menţinere a păcii – şi din armata Libanului.

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Lovitură cu posibil efect de bumerang: Israelul ar fi atacat o bază militară rusească din Siria

Ciolacu: Apreciez poziţia vocală de sprijin a Germaniei, şi în special a Cancelarului Olaf Scholz, în favoarea aderării României la spaţiul Schengen / Avem convingerea că putem creşte şi consolida prezenţa investitorilor germani pe pieţele româneşti