Ciolacu, întrebat dacă a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă, despre soarta coaliţiei: Nu, pentru că coaliţia se simte foarte bine

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis l-a chemat la o discuţie privind soarta coaliţiei, împreună cu liderul PNL Nicolae Ciucă, aşa cum şeful statului anunţase la New York, că nu a avut o astfel de discuţie, pentru că coaliţia se simte foarte bine.

Premierul a fost întrebat după participarea la recepţia de Ziua naţională a Germaniei dacă preşedintele Klaus Iohannis l-a chemat la o discuţie privind soarta coaliţiei, împreună cu Nicolae Ciucă.

”Nu, pentru că coaliţia se simte foarte bine”, a răspuns premierul.

Preşedintele Klaus Iohannis, afirma, în timpul vizite sale în SUA, că la revenirea în ţară ”probabil” va avea discuţii pe tema diferendelor dintre PNL şi PSD, şeful statului ţinând că sublinieze că ”avem nevoie de o guvernare, dar asta nu înseamnă că partidele trebuie să renunţe la abordările lor politice în campanie”.

”Dacă actuala coaliţie va reuşi să guverneze până la alegeri sau nu, vom vedea după ce ne întoarcem acasă. Probabil o să am câteva discuţii pe această temă, că, până la urmă, avem nevoie de o guvernare, dar asta nu înseamnă că partidele trebuie să renunţe la abordările lor politice în campanie şi nu cred că e de aşteptat ca în această perioadă candidaţii de vârf să renunţe la abordări politice. Este o situaţie care, evident, va fi destul de complexă”, a adăugat Iohannis.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că este ”într-o pauză operativă” cu Marcel Ciolacu, liderul PSD. El a subliniat că nu a vorbit şi nu va vorbi urât de colegul său de alianţă.

La rândul lui, prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat joi că din punct de vedere politic nu mai există coaliţia, există doar la nivel guvernamental şi tehnic, el arătând că decizii politice nu vor mai exista până la alegeri. Rareş Bogdan a mai anunţat că secretarul general al partidului, Lucian Bode, va coordona echipele tehnice pe care PNL le va trimite la discuţiile cu PSD, în coaliţie.

Ciolacu: 2025 şi 2026 reprezintă cea mai mare provocare în ceea ce priveşte investiţiile pentru România / Părerea mea este că vom termina anul, la investiţii, în jur de 110 sau 120 de miliarde. Va fi istoric pentru România şi foarte greu de bătut

Auchan retrage de la comercializare un sortiment de pate cu ficat de pui / Lotul vizat