Alertă la Colegiul Naţional ”Mihai Viteazu” din Bucureşti, după ce s-a semnalat un miros înţepător într-o clasă / Elevii dădeau un test / Nu este exclus ca un elev să fi dat cu un spray

Mai mult echipaje de intervenţie s-au deplasat, joi, la Colegiul Naţional ”Mihai Viteazu” din Bucureşti, după ce s-a semnalat un miros înţepător într-o clasă, în timp ce elevii dădeau un test. Măsurătorile pompierilor nu au relevat substanţe periculoase. Nu este exclus ca un elev să fi dat cu un spray.

”La data 03 octombrie 2024, în jurul orei 15.00, poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că, într-o sală de clasă din incinta unei unităţi de învăţământ, din Sectorul 2, se simte un miros înţepător. La faţa locului s-au deplasat cu operativitate atât poliţişti din cadrul subunităţii, cât şi echipaje de pompieri, care au efectuat verificari de specialitate, privind existenţa unor substanţe periculoase, în incinta sălii respective”, a transmis, joi, Poliţia Capitalei.

Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că instituţia la care s-a produs incidentul este Colegiul Naţional ”Mihai Viteazu” din Bucureşti, iar alarma a fost dată când elevii unei clase dădeau un test.

Potrivit poliţiştilor, în urma verificărilor efectuate, nu au fost constatate substanţe periculoase în aer.

”De asemenea, elevii care se aflau în sala de clasă au fost evacuaţi, înainte de sosirea poliţiştilor. Menţionăm faptul că, o singură persoană, în vârstă de 15 ani, a acuzat stare de rău, fiind consultată de un echipaj medical la faţa locului, nefiind necesar transportul la spital”, a mai transmis Poliţia Capitalei.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de portul, fără drept, al unor obiecte sau substanţe, în instituţiile publice.

Sursele judiciare au precizat că nu este exclus ca unul dintre elevi să fi dat cu un spray cu piper sau altă substanţă, ancheta urmând a stabili exact ce s-a întâmplat.

 

 

 

Auchan retrage de la comercializare un sortiment de pate cu ficat de pui / Lotul vizat

MAE: Persoanele repatriate din Liban sunt cetăţeni români şi membri de familie de gradul I