Geoană îl acuză pe Hodorkovski că e mână în mână cu Vladimir Putin: ‘Nu am văzut un oligarh anti-Putin care să mai fie în viață’

  • Scurt context. Ancheta despre legăturile lui Geoană cu oamenii Rusiei: Un coordonator al campaniei lui Mircea Geoană este partener de afaceri cu un propagandist rus care a fost în Crimeea de cel puţin 10 ori după anexarea ilegală din 2014, dezvăluie o investigaţie internaţională. Jurnaliştii reţelei The Organised Crime and Corruption Reporting Project, din care face parte şi Context.ro, au relatat că Rareş Mănescu, fostul primar al Sectorului 6, a înfiinţat o firmă alături de omul de afaceri rus Aleksei Kozlov, în timp ce se ocupa de campania lui Geoană pe când acesta era încă adjunct la NATO. Ancheta jurnalistică arată o serie de ramificaţii care duc chiar şi la un mercenar care a luptat în Donbas de partea ruşilor. Kozlov are şi o identitate secretă, cu ajutorul căreia a făcut propagandă pentru Rusia, susţinh jurnaliştii.
  • Ce a zis Hodorkovski? „Este şocant că NATO a trecut cu vederea peste astfel de lucruri când numeşte persoane pentru roluri atât de importante”, iar „românii trebuie să ţină cont de acest lucruri când votează luna viitoare”, a transmis opozantul rus Mihail Hodorkovski într-un mesaj publicat pe X după apariţia anchetei. Mesajul a fost ulterior șters.

Comentariul lui Geoană:

„Mihail Hodorkovski a șters acel Tweet. Cred că relevanța e că și-a dat seama că e o operațiune extrem de complicată… ‘Omul care invita românii‘… Asta era problema lui… Sunt îndârjit de astfel de atacuri.

Dacă cineva cu un minim de bună credință poate să creadă că 5 ani la NATO – verificat și răsverificat – înseamnă că nu știe cum se face. (…) Dacă cineva îmi spune mie și are tupeul să-mi sugereze, că eu sunt agentul rușilor, că eu sunt agentul rușilor?! Până acum 2 săptămâni eram bun la NATO, acum că sunt omul rușilor.

Nu poți să pleci de la probabilitatea că există o asemenea vulnerabilitate la un oficial NATO. (…)

Este o campanie de compromitere care seamănă foarte mult a Rusiei. Că este directă făcut de FSB… nu știu.

Fundația Navalnîi îl acuză pe Hodokovsi că îi compromite pe mulți ruși. Hodorkovski este în viață. Nu am văzut un oligarh anti-Putin care să mai fie în viață. Am un dubiu”, a spus Geoană, la Digi 24.

Vezi și: Lider al opoziției din Rusia denunță legăturile lui Mircea Geoană cu Kremlinul: Afaceri cu iz extrem de dubios.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Marcel Ciolacu anunță planul cu care se duce la Comisia Europeană: Negocierile încep de la acest deficit

Vila din Sibiu a omului de afaceri Adrian Kreiner, ucis anul trecut în propria casă, a fost scoasă la vânzare