Dronă interceptată în apropierea centralei nucleare Kursk

Potrivit guvernatorului Alexei Smirnov resturile dronei doborâte au provocat explozii într-o clădire ce nu are legătură cu centrala atomoelectrică.

Mai multe canale ruse de Telegram au relatat anterior despre un atac ucrainean cu dronă, afirmând că acesta a fost neutralizat de antiaeriana rusă, dar a provocat un incendiu la „mai multe mile”, potrivit Reuters, depărtare de centrala nucleară.

Operatorul centralei, compania Rosenergoatom, a transmis că aceasta operează normal şi nivelul de radiaţii se află în limite normale.

Armata ucraineană a lansat pe 6 august o ofensivă surpriză în regiunea rusă de graniţă Kursk, unde a înaintat câteva zeci de kilometri. Luată iniţial prin surprindere, armata rusă a trimis întăriri în zonă şi a stopat înaintarea ucraineană, fără a reuşi însă până în prezent să recâştige teritoriul căzut sub control ucrainean. Centrala nucleară Kursk se află la aproximativ 60 de kilometri de graniţa cu Ucraina.

Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a vizita această centrală pe 27 august şi a avertizat că ea este deosebit de vulnerabilă, întrucât nu este prevăzută cu un dom care să o protejeze de rachete, drone sau obuze.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Bărbat condamnat cu suspendare pentru act sexual cu un minor, anchetat pentru pornografie infantilă

NATO somează România și țările din alianță să doboare dronele rusești care intră în propriul teritoriu