Moda de lux caută înspirație / Gigi Hadid pe podium într-o rochie mini cu bandă de ambalare

Mai întâi halatul de baie al Rihannei , acum rochia cu bandă DHL a lui Gigi Hadid — se pare că moda de lux caută inspirație chiar sub nasul nostru (sau cel puțin în interiorul caselor noastre).

Vineri, Hadid a participat la show-ul Vetements în timpul Săptămânii Modei de la Paris, învelită strâns într-o rolă de bandă de ambalare galbenă și roșie marca DHL. Instrumentul adeziv a fost îmbrăcat într-o rochie mini fără bretele, în timp ce pantofii cu toc au fost înfășurați în aceeași bandă pentru a se potrivi. „Ea a livrat”, a citit un comentariu pe rețelele sociale . „FedEx are 24 de ore pentru a răspunde”, a adăugat un altul, relatează CNN.

content-image

Deși poate fi una dintre cele mai rentabile piese pe care le-am văzut pe un podium de modă în acest sezon, ideea de a folosi banda ca material textil nu este nouă. În 2017, Raf Simmons a strâns talia modelelor îmbrăcate în paltoane de lână cu o bandă imprimată personalizată pe care scria „Walk with Me” și „RSYP Youth Project”. În același an, Jeremy Scott, care a fost inspirat de gunoi pentru colecția sa Moschino, a prezentat rochii cu bretele și detalii. În 2022, Kim Kardashian a făcut titluri când a sosit la spectacolul Balenciaga din Paris – aproape fiecare centimetru pătrat al ei este acoperit cu bandă de poliție galbenă și neagră marca Balenciaga. Potrivit criticului șef de modă din New York Times, Vanessa Friedman, ținuta a scos un „sunet lipicios de bandă” în timp ce Kardashian mergea.

A fost inventată de Vesta Stoudt, o mamă americană și muncitor într-o fabrică de muniții, care a văzut o modalitate mai bună de a împacheta cutiile de muniție ale soldaților, dar a devenit rapid o soluție pentru orice, de la cizme despicate la apărătoare de pe jeep-uri până la bandaje improvizate. . În anii 2010, adezivul devenise la modă, dar și funcțional: acum rulourile erau împodobite cu imagini cu Hello Kitty, făcute să strălucească în întuneric sau parfumate. Construirea unei rochii cu bandă adezivă a fost o provocare favorită în cadrul competiției de modă reality Project Runway, în timp ce în 2010, pentru videoclipul premiat „Telephone” cu Beyoncé, Lady Gaga s-a zvârcolit în jurul unei celule de închisoare cu puțin mai mult de câțiva metri de precauție galbenă. bandă în felul unei ținute.

În 2011, Universitatea de Stat din Iowa a organizat prima sa prezentare anuală de modă cu bandă adezivă – acoperită de New York Times – permițând doar modele care au fost realizate în întregime din magazinul de hardware. Evenimentul a fost anulat în 2015 din cauza „interesului minim”, dar designerii pasionați de benzi nu trebuie să se simtă neblocați. Cu mărci precum Vetements și Balenciaga care arborează din nou steagul pentru materialul neconvențional, poate că lista nu s-a terminat încă.

Măsura care ar putea pușca diplomatic: România se pregătește să interzică importurile de ouă și carne de pasăre din Ucraina

LIVE TEXT – Război în Ucraina: Forțele ucrainene au distrus o stație radar rusească Nebo-M folosind rachete balistice ATACMS