Google ne pregătește ceva spectaculos: cum vom putea călători în timp cu ajutorul platformei Google Earth

Google spune că unele orașe, inclusiv Londra, Berlin, Varșovia și Paris, vor avea imagini care datează din anii 1930.

În prezent, majoritatea locațiilor de pe Google Earth nu merg mai departe de câteva decenii în urmă. Noile modificări vor dubla intervalul de timp chiar și pentru aceste locații.

content-image

Google dă exemplul comparării San Francisco-ului din 1938 cu cel din 2024 și vede cât de mult s-a schimbat geografia regiunii.

În fotografiile de exemplu furnizate de Google, se poate vedea cum în fotografia din 1938, porturile din San Francisco erau folosite în principal pentru transportul maritim. Aceleași locații în fotografii mai recente sunt pline de restaurante și nave de croazieră.

Imaginile istorice vor fi disponibile pentru utilizatorii Google Earth atât pe web, cât și pe mobil, informează gadgetreport.ro.

Pe blogul dezvoltatorului Google se precizează că aceste actualizări ar trebui să fie lansate în „săptămânile următoare”.

În afară de imaginile istorice din satelit și aeriene, Google a anunțat și extinderea Street View pe Google Maps în aproape 80 de țări. De asemenea, compania va îmbunătăți calitatea imaginilor prin ascuțirea imaginilor de pe Google Earth și Google Maps utilizând noi modele AI.

UPDATE – Cutremur cu magnitudinea 4,2, în judeţul Vrancea

Religia pierde teren: studiul recent din Marea Britanie care arată că ateii depășesc numărul celor care cred în Dumnezeu