Doi turci, un moldovean şi o româncă, cercetaţi penal pentru introducerea în România de bunuri contrafăcute

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al IPJ Giurgiu, împreună cu poliţiştii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au oprit pentru control, pe DN 5D, două mijloace de transport. În urma verificărilor efectuate, în cala acestora, precum şi în interior, au fost descoperite 2.193 de produse constând în articole vestimentare şi parfumuri, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. Fiind continuate verificările asupra celor două mijloace de transport, au fost descoperite 6.000 de ţigarete, care aparţineau unui cetăţean turc. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, modificată prin O.U.G. 85/2022 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul fiscal şi vamal’, se arată într-un comunicat de presă, emis vineri de IPJ Giurgiu, citează Agerpres.

Poliţiştii au stabilit faptul că bunurile descoperite aparţineau unor pasageri din cele autocare respectiv un cetăţean din Republica Moldova, doi cetăţeni turci şi o femeie, de cetăţenie română.

Bunurile în cauză au fost ridicate şi indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii au întocmit patru dosare penale, în care sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluţii legale, prin unitatea de parchet competentă.

Activitatea a beneficiat de sprijinul unui echipaj canin din cadrul ITPF Giurgiu, specializat în detectarea drogurilor.

Ceață densă în mai multe județe, dar și pe Autostrada Soarelui

Drone ucrainene au pătruns în Belarus în timp ce Lukașenko zbura cu elicopterul