USR: Pesediştii galbeni care conduc PNL confirmă creşterea taxelor din România de anul viitor

USR transmite, vineri, că pesediştii galbeni, în frunte cu prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, confirmă creşterea taxelor din România de anul viitor.

”Am avertizat că după alegerile din acest an, dacă PSD rămâne la guvernare, vor continua să crească taxele, cu aprobarea actualilor şefi ai PNL. Ultimele declaraţiile de la PNL confirmă că se discută creşterea TVA nu la 21%, ci chiar mai mult, la 25%. Asta înseamnă preţuri mai mari şi, deci, sărăcire mai mare a populaţiei. TVA-ul nu va fi singura taxă care va creşte de anul viitor. Asta, pentru că nu vor să oprească robinetul de bani spre pensiile speciale, scheme de afaceri pe banii statului sau mii de agenţii inutile”, declară deputatul USR Claudiu Năsui.

Potrivit USR, creşterea TVA este o măsură care va lovi toţi românii, dar în special pe cei mai săraci, pentru că se vor fi scumpi alimente şi produse de strictă necesitate, care acum au cote reduse de TVA.

”Creşterea TVA se va reflecta în absolut toate preţurile, de la mâncare la haine, de la combustibili la tot felul de servicii”, arată formaţiunea. USR face un apel la Guvernul PSD-PNL să nu crească taxele românilor, care sunt deja cei mai taxaţi europeni pe salariile mici, ci să reducă risipa şi cheltuielile statului.

”Singura asigurare a românilor că nu vor creşte taxele anul viitor este USR. USR este singurul partid care îşi propune oficial reducerea cheltuielilor şi a numărului imens de agenţii. Am pus în programul de guvernare o listă de aproape 200 de agenţii de stat inutile care trebuie desfiinţate. Vechile partide au multe guri de hrănit, vor vrea întotdeauna să crească cheltuielile ca apoi să se plângă că n-au bani şi să crească taxele”, conchide Claudiu Năsui.

Tenis: Rusul Daniil Medvedev, în turul al doilea al turneului Masters 1.000 de la Shanghai (ATP)

Reuters: De ce alegerile din Moldova sunt mai importante decât par