CONAF organizează pe 9 octombrie prima ediţie a Forumului Naţional „De Vocaţie Antreprenoare”

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF organizează, pe 9 octombrie, la Bucureşti, prima iniţiativă de gen la nivel naţional pentru valorizarea, consolidarea şi creşterea antreprenoriatului feminin – Forumul Naţional „De Vocaţie Antreprenoare”, care, ulterior, va fi continuată în oraşele Oradea, Cluj-Napoca, Iaşi şi Braşov.

„Prima ediţie de anul acesta va reuni unii dintre cei mai apreciaţi şi influenţi antreprenori şi lideri din România, fiecare dintre ei un model de determinare, creativitate şi rezilienţă. Pe scena evenimentului vor urca personalităţi care, prin exemplele lor, oferă inspiraţie şi ghidare pentru toţi cei aflaţi pe drumul antreprenorial: Cristina Chiriac, fondatoarea primei mişcări de coagulare a antreprenoriatului feminin din România care reuneşte 34 de organizaţii, 5.500 de companii şi 220.000 de angajaţi va motiva prin exemplu; Marius Ghenea, autorul primei cărţi despre antreprenoriat din România va susţine în mod excepţional un modul de training aplicat în business; Teodora Tompea, jurnalist şi om de televiziune, cunoscută pentru modul în care aduce subiecte complexe şi de actualitate în atenţia publicului; Andreea Raicu, antreprenor şi speaker motivational; Daniela Marişcu, cunoscută pentru curajul său în a deschide drumuri noi în afaceri, şi Cristina Bâtlan, care a dovedit că poţi construi un brand de succes internaţional chiar şi pornind de la zero în România, vor participa la panelul de dezbatere pe teme antreprenoriale. Acestea vor avea un singur scop: să arate că limitele există doar pentru a fi depăşite. Virgil Ianţu, îndrăgit prezentator şi moderator, el însuşi un antreprenor, va ghida discuţiile cu profesionalism şi va aduce pe scenă acel echilibru fin între rigoare şi umor, între întrebările incisive şi momentele de reflecţie”, se menţionează într-un comunicat al CONAF.

Intrarea este liberă, în baza înscrierii pe conaf.ro, dar locurile sunt limitate, precizează sursa citată.

Fiecare sesiune a forumului va aborda teme care răspund direct la provocările actuale ale antreprenoriatului feminin. De la crearea unui brand de impact, la strategie şi inovare, şi până la echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală, participanţii vor avea ocazia să interacţioneze cu speakerii şi să-şi clarifice propriile direcţii de dezvoltare.

„În acest moment când România îşi caută direcţia economică, este timpul să ne amintim că viitorul nostru stă în echilibru şi egalitate. Contribuţia femeilor în mediul antreprenorial este un aspect ce ţine de corectitudine socială şi de prosperitate economică. Studiile recente arată că Produsul Intern Brut al României ar putea creşte cu 24 de miliarde de euro anual până în 2030 – echivalentul unei majorări de 8,7% pe an – prin implicarea mai activă a femeilor în afaceri şi creşterea egalităţii de gen. Acesta statistică reprezintă un simbol al potenţialului pe care îl avem de a transforma România într-un hub antreprenorial dinamic şi inovator. Este timpul să renunţăm la paradigmele învechite şi să creăm o economie bazată pe merit, colaborare şi inovare.
Forumul Naţional „De Vocaţie Antreprenoare” vine cu un mesaj clar – nu există creştere fără incluziune. Viitorul nu poate fi construit doar pe jumătate din resursele noastre. Dacă vrem o economie sustenabilă, trebuie să includem fiecare voce, fiecare talent şi fiecare vis. Egalitatea nu înseamnă doar acces, ci şi şanse reale de dezvoltare, iar această schimbare începe prin susţinerea concretă a antreprenoriatului feminin. Această iniţiativă este angajamentul nostru de a transforma discursul în acţiune şi de a arăta că adevărata creştere vine atunci când înţelegem că succesul individual se reflectă în succesul colectiv. România merită mai mult, iar această schimbare începe de la fiecare dintre noi, împreună. Cei care sunt pregătiţi să îşi descopere vocaţia sau să facă următorul pas în călătoria lor antreprenorială, sunt aşteptaţi la acest eveniment unic care promite să îmbine inspiraţia cu acţiunea şi să redefinească peisajul antreprenoriatului feminin din România,” a declarat preşedinta CONAF, Cristina Chiriac, citată în comunicat.

La rândul său, Marius Ghenea, managing partner Catalyst Romania, a subliniat că antreprenoriatul feminin se dezvoltă rapid în România, mulţumită efortului extraordinar al româncelor cu vocaţie de antreprenoare, dar şi al sprijinului oferit din partea societăţii civile şi a organizaţiilor non-guvernamentale, aşa cum este CONAF.

„Sunt foarte bucuros, în calitate de vicepreşedinte CONAF, să pot contribui activ la acest sprijin pe zona de educaţie antreprenorială şi vă aştept pe 9 octombrie, în cadrul programului De Vocaţie Antreprenoare, unde voi susţinte un workshop de antreprenoriat”, a transmis Marius Ghenea.

Potrivit sursei citate, Forumul Naţional De Vocaţie Antreprenoare se diferenţiază prin conceptul său inovator de caravană a inspiraţiei şi descoperirii vocaţiei, aducând o abordare dinamică şi integrativă în cele cinci oraşe: Bucureşti, Oradea, Cluj-Napoca, Iaşi şi Braşov. Structura evenimentului este gândită să acopere toate palierele esenţiale pentru dezvoltarea personală şi profesională a participanţilor: motivaţional, prin prezenţa unor speakeri inspiraţionali cu experienţă vastă în diverse domenii, training, cu sesiuni practice adaptate nevoilor actuale din mediul de afaceri, storytelling, care să ofere exemple concrete şi autentice de succes antreprenorial, şi networking, facilitând interacţiunea şi crearea unor conexiuni valoroase pentru toţi cei prezenţi.

„Această formulă unică de combinare a mai multor formate de învăţare şi interacţiune transformă Forumul Naţional De Vocaţie Antreprenoare într-un veritabil spaţiu de creştere şi evoluţie, dedicat celor care îşi doresc să-şi exploreze potenţialul şi să-şi contureze direcţia profesională, fie că se află la început de drum sau sunt antreprenori consacraţi”, se subliniază în comunicat.

Forumul Naţional de Vocaţie Antreprenoare este o iniţiativă a Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Antreprenorilor – ANAA, Patronatul Femeilor Antreprenor – PFA şi susţinută de Philip Morris România, cu scopul de a determina, prin forţa conţinutului său premium, o schimbare de mentalitate, o accelerare, dar şi o coagulare a unei comunităţi cu potenţial uriaş – antreprenoriatul feminin.

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este cea mai puternică confederaţie din România care militează pentru eficientizarea dialogului cu autorităţile, conlucrarea pentru elaborarea de politici publice care să conducă la creştere economică sustenabilă şi sprijină antreprenorii, recunoscându-le meritele. CONAF reprezintă cea mai mare entitate de acest gen din România, o organizaţie care promovează şi susţine antreprenoriatul românesc, lucru fără precedent, care deschide orizonturi de colaborare şi cooperare atât pe plan intern cât şi internaţional.

CONAF a luat fiinţă ca urmare a necesităţii de a crea o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă şi echitabilă, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci şi pentru întregul mediu de business şi are în componenţa sa 2 federaţii, 12 patronate, 20 asociaţii, 27 sucursale şi peste 5.500 de companii, peste 170.000 de angajaţi.

CONAF organizează evenimente importante pentru societatea românească, centrate pe educaţie continuă, conştientizare şi găsire de soluţii pentru probleme şi domenii de larg interes public. Dezvoltă şi finalizează proiecte naţionale cu un impact puternic, atât pentru societate, cât şi pentru strategiile de dezvoltare ale autorităţilor centrale şi locale.

Printre proiectele CONAF se numără „Pactul pentru Tineri”, „Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială” „DigitalUP” „Pactul pentru Muncă” – în parteneriat cu FPPG, „Pactul pentru Educaţie Antreprenorială” , „Romanian Venture Forum” seria de dialoguri deschise, „Turismul Românesc: Între impas şi oportunitate”, ce au generat pe lângă ecourile în spaţiul public, decizii legislative schimbări pozitive de mentalităţi. Sute de speakeri şi mii de antreprenori au dezbătut în cele mai importante oraşe româneşti, cele mai stringente probleme, în scopul găsirii soluţiilor optime şi celor mai bune strategii de viitor.

Consiliul Director CONAF: Cristina Chiriac, Dana Nuţă, Anca Damour, Alina Gamauf, Camelia Şucu, Tatian Diaconu, Marius Ghenea, Nicoleta Munteanu, Gabriela Montoiu, Hildegard Brandl, Corneliu Bodea, Amalia Năstase, Viorica Puşcaş. AGERPRES/(AS-editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: www.agerpres.ro

Braşov: Bărbat înşelat de falşi directori de fond de investiţii; a fost păgubit de aproape 400.000 de euro

Fotbal: Tricou special pentru jucătorii lui Bayer Leverkusen, la 120 de ani de la înfiinţarea clubului