DNA a descins la Biroul de Imigrări Ialomița: L-a săltat pe șef pentru luare de mită

De asemenea, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de Niță Bogdan, agent de poliție în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

Conform procurorilor, în perioada 2022 – 2023, inculpatul Bulimej Rareș-Gabriel ar fi acceptat de la suspectul Niță Bogdan promisiunea primirii unor sume de bani pentru urgentarea mai multor programări ale cererilor de depunere a avizelor de muncă / angajare pentru cetățenii străini din țările extra europene și, implicit, pentru urgentarea soluționării acestor cereri și pentru eliberarea, în mod preferențial a acestor avize, pe numele și pe seama mai multor societăți comerciale.

În 3 octombrie 2024, inculpatul Bulimej Rareș-Gabriel ar fi acceptat cu titlul de mită, suma de 12.000 de euro de la suspectul Niță Bogdan, pentru a urgenta soluționarea a 25 de cereri, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Anterior, în 2 octombrie, agentul de poliție, printr-un intermediar, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 31.400 de euro în parcarea unui centru comercial din București ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Suma respectivă ar fi fost solicitată de suspectul Niță Bogdan pentru obținerea permiselor de muncă pentru 38 de cetățeni străini din Asia.

Inculpatul Bulimej Rareș-Gabriel urmează să fie prezentat vineri Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Al optulea candidat la președinție: După patru partide, Cristian Diaconescu și-a depus candidatura ca independent

VIDEO A fost prins autorul atacului armat de la banca din Iași