Zvon în presa internațională: noul presupus lider al Hezbollah ar fi fost ucis de Israel / Nu există însă o confirmare oficială în acest sens

Acum se zvonește că inclusiv Hashem Safieddine (foto), care se aștepta să-i succedă lui Nasrallah, ar fi fost lichidat de IDF în ultimul atac. Cel puțin asta scrie o parte din presa internațională.

Moartea lui Safieddine rămâne totuși neconfirmată, Hezbollah și autoritățile libaneze încă nu au furnizat declarații oficiale. La fel a procedat și Israelul.

Ultimul atac al Israelului în Beirut

Israelul a efectuat unsprezece lovituri consecutive în sudul Beirutului, bastion al grupării Hezbollah, a declarat joi seara o sursă apropiată mişcării şiite libaneze, în timp ce corespondenţi AFP în capitala libaneză au declarat că au auzit explozii puternice, relatează AFP.

„Israelul a lovit suburbiile sudice de unsprezece ori la rând”, a indicat sursa citată sub rezerva anonimatului. Bombardamentul a fost atât de violent încât a declanşat alarmele maşinilor şi a zdruncinat clădirile din Beirut şi din împrejurimi.

Armata israeliană a declarat joi că va continua „loviturile severe” împotriva Hezbollah, după trei zile de lupte terestre împotriva mişcării islamiste armate în sudul Libanului, în care au fost ucişi nouă soldaţi israelieni.

Atacurile aeriene au vizat joi în special Beirutul şi suburbiile sale sudice, dintre care unul a lovit „sediul general al informaţiilor” Hezbollah, lângă capitala libaneză.

Potrivit armatei israeliene, „15 ţinte teroriste ale Hezbollah” au fost lovite în Beirut, între care „locuri de producţie de arme şi de depozitare a armelor”.

Vizat ar fi fost fix noul lider Hezbollah

Hashem Safieddine, presupusul succesor al lui Hassam Nasrallah,se pare că ar fi fost fix el ţinta loviturilor aeriene israeliene de joi noaptea asupra cartierului Dahiyeh din suburbia sudică a Beirutului, spune presa israeliană, conform News.ro.

Safieddine, şeful consiliului executiv al Hezbollah, a fost considerat de analişti drept candidatul cel mai probabil pentru a-l înlocui pe ultimul secretar general al Hezbollah, Hassan Nasrallah, ucis săptămâna trecută de loviturile israeliene din Dahiyeh.

Israelul ar fi folosit zeci de bombe antibuncăr de 2000 de kilograme în atacul său de săptămâna trecută, lăsând cratere adânci de zeci de metri.

Mega scandalul mașinilor electrice chinezești în UE: România a votat extrem de interesant

Răsturnare de situaţie într-un celebru caz de crimă devenit serial Netflix: Fraţii Mendez au fost închişi acum mai bine de trei decenii pentru uciderea părinţilor lor. Acum, cazul va fi revizuit