Scenariul lui Alfred Hitchcock prinde viață în Argentina – Un mic oraș este sub asediul papagalilor

Sute dintre acești papagali se așază pe liniile de înaltă tensiune și stâlpi, mușcând cablurile și cauzând pene de curent. Alții se ridică în aer într-o manieră ce pare un raid aerian bine coordonat, notează Futurism.com.

Micul oraș este depășit fără speranță de papagali, care aduc o putere cu mult superioară a păsărilor. Potrivit Reuters, localnicii spun că sunt zece pentru fiecare om, într-un oraș cu 5.000 de locuitori.

Și, desigur, au adus materiale. Păsările exotice lovesc fără discernământ ținte terestre cu baraje de caca peste tot.

Dincolo de asta, ocupația lor a fost cel mai puternic caracterizată de țipetele lor non-stop. Pentru a înrăutăți lucrurile, păsările au început chiar să perturbe comunicațiile inamice.

„Ei mușcă și deteriorează cablurile. Apa poate pătrunde apoi în fire atunci când plouă și transmisia este întreruptă. Acești papagali ne creează costuri și probleme zilnice”, a declarat pentru Reuters Ramón Alvarez, jurnalist local pentru Radio Taxi FM. „Este de la sine înțeles că atunci când se întrerupe curentul, nu există radio”.

Invazia a început în urmă cu câțiva ani, potrivit Reuters, și de atunci a crescut. Vara, papagalii migrează spre sud în regiunile muntoase din Patagonia pentru sezonul de reproducere. Dar toamna și iarna, se agașează în Hilario Ascasubi.

Până acum, niciuna dintre tacticile pe care locuitorii au încercat să-i descurajeze pe invadatori nu a funcționat, cum ar fi exploatarea zgomotelor puternice și folosirea luminilor laser. Ei continuă să se întoarcă pentru că, din nou, nu au case în care să se întoarcă – o acuzare spectaculoasă a distrugerii mediului în Argentina.

Pădurea Gran Chaco a națiunii sud-americane, de exemplu, a fost decimată de defrișări. Este una dintre cele mai mari de pe continent – al doilea după Amazon.

Potrivit Observatorului Pământului NASA, aproximativ 20%, sau 55.000 de mile pătrate, din Gran Chaco a fost tăiată și transformată în teren agricol între 1985 și 2013.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Elena Lasconi acuză biserica de implicare politică!

Biroul Electoral a respins lista de candidaţi a PNL pentru diaspora, la Camera Deputaţilor, pentru că nu a îndeplinit condiţia privind prezenţa femeilor pe listă. Ionuţ Stroe: Vom contesta, decizia e neîntemeiată