VIDEO Oficial pro-rus, ucis de serviciile secrete ucrainene: i-au plantat o bombă sub mașină

 

Serviciul secret îl acuză pe oficialul pro-rus de „crime de război” și „represiuni împotriva civililor”.

„Korotky este un colaborator implicat în organizarea și executarea crimelor de război și reprimarea ucrainenilor sub ocupație. După capturarea ZNPP, a mers voluntar să coopereze cu invadatorii ruși, a dat rușilor liste cu angajații stației cu datele lor personale, arătând către cetățeni cu o poziție pro-ucraineană. A participat la reprimarea personalului centralei nucleare, crime de război împotriva civililor din Energodarul ocupat temporar.

Sunt evenimente organizate constant care vizează sprijinirea armatei ruse de ocupație. Ca membru al partidului Rusia Unită a lui Putin, el a condus așa-numitul „Consiliu al Deputaților” din Energodar.

GUR al Ministerului Apărării al Ucrainei amintește – fiecare criminal de război așteaptă o pedeapsă justă”, a transmis GUR.

Reacția Moscovei și a reprezentanților Centralei Nucleare

Comitetul de anchetă al Rusiei, care investighează infracțiunile grave, a declarat că angajatul, Andrei Korotkiy, a murit după ce o bombă plasată sub mașina sa a explodat lângă casa sa din orașul Enerhodar, unde se află fabrica, informează Reuters.

Korotkiy a lucrat în departamentul de securitate al fabricii, a spus Comitetul. A fost deschis un dosar penal pentru moartea sa.

Autoritățile uzinei au condamnat autoritățile ucrainene pentru orchestrarea crimei.

„Acesta este un act oribil și inuman”, a declarat directorul fabricii, Yuri Chernichuk, promițând pedeapsa pentru atacatori.

„Un atac asupra angajaților care asigură siguranța instalației nucleare este un pas nesăbuit și scandalos”, a adăugat el.

Situația de la Centrala Nucleară de la Zaporojie

Forțele ruse au capturat centrala Zaporojie, cea mai mare din Europa, cu șase reactoare, la scurt timp după ce au intrat în Ucraina în februarie 2022, în ceea ce Moscova a numit o „operațiune militară specială”. Centrala nu funcționează în prezent.

Ambele părți s-au acuzat reciproc în mod regulat că au organizat atacuri asupra centralei, pe care ambele le neagă.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (ONU) a staționat monitoare permanente la centrală. De asemenea, a îndemnat ambele părți să se abțină de la toate atacurile asupra sa.

În acest an, Africa a avut 866 de decese cauzate de mpox, conform Africa CDC

Ministerul Energiei iese tare după ce Comisia Europeană a cerut ca România să elimine subvențiile la energie