Reînvie un brand care a marcat viața de zi cu zi a românilor în comunism – Cel mai mare producător de carne de porc redevine Comtim

Schimbarea vine într-un moment simbolic pentru companie, care marchează 20 de ani de activitate în România. Obiectivul rebrandingului este acela de a oferi publicului „o imagine clară asupra valorilor și misiunii companiei, precum și asupra modului sustenabil în care se produce carne de porc 100% românească”.

„Noul nume aduce un tribut pentru tot ce a însemnat Comtim în trecut și pentru profesioniștii care au pus industria cărnii la loc de cinste. Ne prezentăm publicului așa cum suntem: o companie solidă care setează standardele de excelență în industrie”, a declarat Goran Panici, Director General al Comtim Romania.

Compania își propune să continue evoluția puternic ancorată în tradiția locală, dar orientată spre viitor, cu accent pe inovație și sustenabilitate. Brandul Comtim, relansat acum sub umbrela noului nume, a fost un reper al industriei alimentare românești încă din 1967, iar actualul rebranding este perceput ca o reafirmare a angajamentului față de calitatea produselor românești.

Activitatea Comtim Romania SRL „va rămâne fidelă valorilor care au consacrat compania: bunăstarea animală, siguranța angajaților, calitatea și siguranța alimentară, grija pentru mediu și sprijinul oferit comunităților”, transmite compania.

Rebrandingul Comtim Romania SRL are loc în contextul unei reorganizări internaționale, prin care operațiunile companiei din SUA, Europa și China vor funcționa independent. Divizia românească va raporta la nivel european către Morliny Foods, consolidându-și astfel prezența pe piața europeană a cărnii de porc.

Compania desfășoară un model integrat de producție „din fermă în furculiță” în zona de Vest a României, cu scopul de a oferi consumatorilor carne de porc de calitate superioară, 100% românească. Animalele sunt crescute în ferme proprii și hrănite cu cereale produse local, susținând astfel economia regională și protejând tradiția agricolă locală.

În plus, Comtim Romania se angajează să minimizeze impactul ecologic al operațiunilor sale prin soluții inovatoare și practici sustenabile.

Comtim Group a fost un combinat agricol din Timișoara care era cel mai mare producător industrial de carne de porc din România. De asemenea Comtim era și cel mai mare combinat de prelucrare a cărnii de porc din sud-estul Europei, iar în 1989 aici lucrau 15.000 de oameni. Societatea a fost fondată în anul 1967. Timp de 28 de ani, director general al companiei a fost Florentin Cârpanu, iar la 4 ani de la plecarea acestuia, în 1999, Comtim a intrat în procedură de faliment. Începând cu luna octombrie 2004, ca urmare a preluării de către grupul american Smithfield Foods, Comtim Group și-a schimbat denumirea în „Smithfield Ferme SRL”.

Bărbat din Argeș, arestat după ce a pipăit în zonele intime o tânără pe care a luat-o la ocazie

Procesul care îngrozeşte Franţa. Filmările violurilor din Mazan, prezentate pentru prima dată în public