Breaking: Fragmente de dronă găsite în zona canalului Litcov, la 1 km de confluența cu brațul Sfântu Gheorghe

Autorităţile anunţă că resturile sunt într-o zonă extravilană şi vor fi expertizate.

”Poliţia de Frontieră a informat Ministerul Apărării Naţionale, în dimineaţa zilei de vineri, 4 octombrie, cu privire la existenţa unor fragmente de dronă în zona canalului Litcov, la aproximativ un kilometru de confluenţa cu braţul Sf. Gheorghe. O echipă de specialişti din MApN, Serviciul Român de Informaţii şi Ministerul Afacerilor Interne a cercetat, în cursul acestei zile, perimetrul indicat, de unde a ridicat fragmente ale unei drone de origine rusească, urmând ca acestea sa fie expertizate, conform procedurilor legale”, a transmis, vineri seară, Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că zona cercetată se află într-un spaţiu extravilan, nefiind afectate elemente de infrastructură.

”Ministerul Apărării Naţionale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu normele de drept internaţional”, a mai transmis instituţia.

Nu este prima dată când sunt găsite fragmente de drone ruseşti pe teritoriul naţional, în urma atacurilor Federaţiei Ruse în Ucraina.

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Iaşi: Şase persoane din aceeaşi familie, între care doi copii, au acuzat simptome digestive după ce au mâncat ciuperci / Toţi au fost transportaţi la spital

Zâmbete sănătoase în Constanța: Peste 2.500 de copii primesc lecții esențiale despre igiena orală