Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene

Fostul preşedinte Donald Trump a sugerat vineri că Israelul ar trebui să lovească instalaţiile nucleare iraniene ca răspuns la lansarea de către Iran a rachetelor balistice către Israel în această săptămână şi a spus că nu este de acord cu preşedintele Joe Biden care a sfătuit Israelul să adopte un răspuns proporţional şi să nu vizeze instalaţiile nucleare.

Trump a declarat în Fayetteville, Carolina de Nord: „L-au întrebat pe (Biden) „Ce crezi despre Iran? Ai ataca Iranul?” Şi el spune: „Atât timp cât nu atacă instalaţiile nucleare”. Acesta e lucrul pe care vrei să-l loveşti, nu? Am spus: „Cred că a greşit. Nu este cel pe care ar trebui să-l loveşti?’”

Biden speră că Israelul va adopta o abordare echilibrată, care să-şi susţină dreptul de a riposta, evitând în acelaşi timp acţiunile care ar putea provoca represalii suplimentare şi ar putea împinge regiunea într-un război la scară largă.

Israelul nu a dat asigurări administraţiei Biden că ţintirea instalaţiilor nucleare ale Iranului este exclusă, a declarat vineri pentru CNN un oficial de top al Departamentului de Stat al SUA.

Dacia se luptă să-și mențină supremația – Reduceri importante de prețuri la Duster și Spring, în premieră

Zgomote puternice, comparate cu focuri de armă sau mașini care funcționează defectuos, au fost raportate pe tot globul. Fenomenul nu poate fi explicat