Ciolacu, întrebat dacă, odată ajuns la Cotroceni, va desecretiza cheltuielile lui Iohannis: Voi da voie să facă acest lucru cei îndreptăţiţi, Parlamentul şi Guvernul /Întrebat de ce nu face acest lucru ca prim-ministru: Respect separarea puterilor în stat

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că, dacă va fi ales preşedinte al ţării, va „da voie” ca „cei îndreptăţiţi”, respectiv Parlamentul şi Guvernul – să desecretizeze cheltuielile făcute de Administraţia Prezidenţială în perioada preşedinţiei lui Klaus Iohannis. Întrebat de ce nu solicită, în calitate de prim ministru, şefului RA-APPS să desecretizeze cheltuielile făcute de instituţie pentru preşedintele României, Ciolacu a răspuns: „„Pentru că respect separarea puterilor în stat şi respect faptul că fiecare să răspundă de ceea ce face. Nu vreau să intru cu bocancii într-un stat de drept”.

Candidatul PSD a vorbit sâmbătă, la depunerea oficială a candidaturii pentru cotrocebni, despre cum trebuie să fie, în opinia sa, un preşedinte şi cum ar trebui acesta să se raporteze la cheltuirea banilor publici.

„Eu cred că preşedintele României trebuie să dea explicaţii. Trebuie să dea explicaţii asupra programului său, trebuie să dea explicaţii de ce face anumite deplasări, ce-şi propune în aceste deplasări, când se întoarce din aceste deplasări să dea explicaţii ce a realizat, ce a câştigat pentru România, să meargă cu oamenii de afaceri şi, nu în ultimul rând, trebuie să spună transparent care au fost cheltuielile deplasării şi care a fost câştigul acelei deplasări”, a afirmat Marcel Ciolacu.
Întrebat de ce nu solicită, în calitate de prim ministru, şefului RA-APPS să desecretizeze cheltuielile făcute de instituţie pentru preşedintele României.

„Pentru că respect separarea puterilor în stat şi respect faptul că fiecare să răspundă de ceea ce face. Nu vreau să intru cu bocancii într-un stat de drept. (…) Dacă vreţi o părere personală, domnul preşedinte ar trebui să desecretizeze toate cheltuielile pe care le-a avut în ultimii zece ani. Oricum se vor afla, oricum va veni cineva şi le va desecretiza. Oricum, întotdeauna aflăm adevărul”, a mai spus Ciolacu.
Întrebat dacă va desecretiza cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale din perioada lui Iohannis, în cazul în care va fi ales preşedinte, Ciolacu a răspuns: „Cred că voi da voie să facă acest lucru cei îndreptăţiţi să-l facă, respectiv Parlamentul şi Guvernul”.

Ciolacu, despre faptul că a folosit numele fotbalistului Rui Costa referindu-se de fapt la fostul premier al Portugaliei: M-am corectat. Sunt om. Se ştie că îmi place să mă uit la meciuri, adică, ce gafă aşa, monumentală?/ El l-a ironizat pe Geoană

Imagini cu cea mai mare erupţie solară din ultimii ani, captate de NASA – VIDEO