Nicuşor Dan, despre promisiunea lui Nicolae Ciucă de a forma o majoritate de dreapta: Îl cred, dar pare destul de puţin probabil ca toate formaţiunile de dreapta să strângă o majoritate / Ce spune despre o revenire în USR – VIDEO

Primarul general Nicuşor Dan crede în promisiunea liderului PNL Nicolae Ciucă de a forma o majoritate de dreapta în cazul în care ajunge preşedintele României, însă, din punct de vedere matematic, ”pare destul de puţin probabil ca toate formaţiunile de dreapta, împreună, să strângă o majoritate”. Nicuşor Dan susţine că era benefică o coaliţie care să includă toate partidele de dreapta şi pe cele desprinse din USR în perspectiva alegerilor parlamentare şi prezidenţiale, astfel încât să nu se piardă voturile anti-PSD. Totodată, Nicuşor Dan anunţă că nu se va înscrie în niciun partid politic în următorii trei ani.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă îl crede pe Nicolae Ciucă când spune că vrea o majoritate de dreapta şi trimiterea PSD în opoziţie după alegerile prezidenţiale. 

 
”Îl cred, şi îmi doresc şi eu, dar aşa cum vedem lucrurile acum, pare destul de puţin probabil ca toate formaţiunile de dreapta, împreună, să strângă o majoritate. Au apărut partide care sunt sub pragul electoral, cel puţin în sondajele de acum: partide de 3%, de 2%, de 1%. Ce cred eu că este greşit este că nu au fost incluse în nişte alianţe, astfel încât votul de dreapta să nu se piardă”, a spus Nicuşor Dan, la Prima TV. 

 
De asemenea, Nicuşor Dan a fost întrebat dacă era mai benefică o alianţă USR-PMP – Forţa Dreptei pentru alegerile parlamentare şi prezidenţiale. 
 
 
”Eu cred că da. Putem să vorbim şi de REPER, şi de partidul DREPT, partidul SENS, toate partidele astea care cumva toate vin din USR – mai puţin PMP şi Forţa Dreptei – şi care din motive diferite s-au rupt. Nu cred că a fost un dialog suficient între toate partidele de dreapta”, a analizat primarul general. 
 
Nicuşor Dan n-a exclus varianta de a se întoarce, la un moment dat, în USR, partidul pe care l-a fondat, însă a anunţat că în următorii trei ani nu se va înscrie în niciun partid politic. 
 
”Nu vreau să exclud nimic, dar cel puţin trei ani de acum încolo nu se pune problema să intru în USR, PNL, PMP, Forţa Dreptei sau REPER. Echidistanţa faţă de partidele din Consiliul General mă ajută în relaţia pe care o am cu ele”, a explicat Nicuşor Dan. 
 
Primarul general a mai fost întrebat dacă există riscul să dispară USR după alegerile din decembrie. 
 
„Nu cred că se pune problema să dispară USR. Fiecare dintre noi ne-am maturizat în perioada asta de când am apărut în spaţiul public. Eu cred că toate partidele astea, REPER, USR, DREPT, au împreună publicul lor şi cred că acest public va rămâne pentru mult timp cu o dorinţă de schimbări mai rapide în probleme ale societăţii”, a conchis Nicuşor Dan.

Argeş: Şofer rănit după ce s-a izbit cu maşina de un tren, în comuna Merişani

Nicuşor Dan mărturiseşte că a susţinut un candidat social-democrat pentru funcţia supremă în stat şi spune în ce condiţii ar vota din nou cu un reprezentant al PSD