Sky News renunţă la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după ce editorul său politic a fost informat că nu poate face o înregistrare audio sau o transcriere a discuţiei, informează The Guardian.

Fostul prim-ministru a promis să „dezvăluie ce s-a întâmplat cu adevărat în perioada în care am fost primar al Londrei, ministru de Externe şi prim-ministru” în timpul conversaţiei de săptămâna viitoare, pe măsură ce îşi promovează cartea de memorii „Unleashed”. Interviul lui Johnson cu BBC a fost abandonat la începutul acestei săptămâni, după ce prezentatoarea Laura Kuenssberg i-a trimis din greşeală notiţele sale.

Într-o postare de vineri pe X, Beth Rigby a spus: „Aşteptam cu nerăbdare să-i iau un interviu lui Boris Johnson la Cheltenham, dar, din păcate, nu pot continua evenimentul deoarece nu mi se permite să fac o înregistrare audio sau o transcriere a interviului”. 

„În calitate de jurnalist care discută cu un fost prim-ministru în cadrul unui eveniment public, nu pot continua decât dacă o facem în mod oficial. Îmi pare rău că trebuie să mă retrag”.

Miercuri, Kuenssberg a declarat că i-a trimis lui Johnson notiţele pentru interviu, susţinând că mesajul era pentru echipa ei. Discuţia cu fostul lider al Partidului Conservator a fost anulată.

Fostul editor politic al BBC a declarat că eroarea a fost „jenantă şi dezamăgitoare” şi a însemnat că „nu era corect ca interviul să aibă loc”.

Într-un interviu cu ITV News difuzat vineri seara, Johnson a declarat că regretă că şi-a cerut scuze pentru petrecerile guvernului din timpul lockdown-ului în Downing Street în 2020. În memoriile sale, el a scris că a făcut o „greşeală” emiţând scuze „patetice” şi „umilitoare” cu privire la partygate, despre care a spus că „a făcut să pară că am fost mult mai vinovaţi decât am fost”.

Tom Bradby, care prezintă ITV News at Ten, l-a întrebat pe Johnson: „Practic, aţi spus: ‘Nu a fost mare lucru. Regret că mi-am cerut scuze”. Este aceasta cu adevărat poziţia dumneavoastră? Aţi regretat că v-aţi cerut scuze reginei?”. Johnson a refuzat să răspundă şi a replicat: „Nu discut despre conversaţiile mele cu regina”.

El a adăugat: „Ceea ce am încercat să spun acolo a fost, cred că scuzele generale – tipul de scuze pe care le-am emis chiar la început – cred că problema cu ea a fost că după aceea, toate acuzaţiile care au venit asupra oficialilor care au lucrat foarte greu la biroul din Downing Street şi în altă parte au fost considerate a fi adevărate”. „Şi, cerându-mi scuze, am validat din greşeală întregul corpus şi nu a fost corect faţă de acei oameni”. 

De asemenea, în carte se susţine că Gavin Williamson a blocat un acord de 400 de milioane de lire sterline pentru a aduce prizoniera britanico-iraniană Nazanin Zaghari-Ratcliffe acasă din Iran cu cinci ani înainte ca aceasta să fie eliberată, pe baza faptului că banii ar putea fi folosiţi de Hezbollah.

Johnson a declarat că, în 2017, a ajuns la un acord pentru eliberarea ei în schimbul banilor datoraţi de Marea Britanie Teheranului încă din anii 1970. Trezoreria şi Ministerul de Externe au aprobat, dar biroul prim-ministrului a insistat că decizia trebuia să fie semnată de toate departamentele relevante, inclusiv Ministerul Apărării, care la momentul respectiv era condus de Williamson.

Nicuşor Dan mărturiseşte că a susţinut un candidat social-democrat pentru funcţia supremă în stat şi spune în ce condiţii ar vota din nou cu un reprezentant al PSD

Jim Ratcliffe spune că decizia în privinţa rămânerii antrenorului Erik Ten Hag la Manchester United nu îi aparţine