Prezidenţiale2024/ George Simion (AUR): Orice român are dreptul constituţional de a candida şi de a fi ales

Preşedintele AUR, George Simion, a declarat, sâmbătă, că orice român are dreptul constituţional de a candida şi de a fi ales.

„Orice român are dreptul constituţional de a candida şi de a fi ales. Nicio instituţie nu îi poate lua acest drept. Aştept motivarea CCR pentru o decizie fără precedent”, a postat, pe pagina sa de Facebook, George Simion, candidat la funcţia de preşedinte al României.

Reacţia sa vine după ce Curtea Constituţională a României a admis, sâmbătă, cu majoritate de voturi, contestaţiile formulate de două persoane şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024. AGERPRES / (AS – autor: Andreea Rotaru, editor: Marius Frăţilă, editor online: Andreea Preda)

 

Citiţi şi:

 

Prezidenţiale2024/ Lasconi, după decizia CCR în cazul Şoşoacă: Democraţia e şi despre dreptul fiecărui cetăţean de a candida 

 

Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Şoşoacă din cursa pentru Cotroceni – făcătură marca PSD

 

* Lucian Romaşcanu: PSD nu are şi nu a avut nicio implicare în justiţie; am evitat să comentăm deciziile oricărei instanţe

Sursa: www.agerpres.ro

Mii de oameni au protestat în Ungaria, cerând să înceteze „propaganda” presei de stat

Maramureş: Trei ucraineni aflaţi în munţi de mai multe zile au solicitat ajutorul autorităţilor române