Geoană și Orban stau ca pe ace – Amânare de câteva ore a hotărârilor care îi pot scoate din cursa prezidențială/ UPDATE

Potrivit unui comunicat al CCR, curtea a avut în vedere necesitatea unei documentări suplimentare. Contestația în cazul lui Geoană a fost depusă de un cetățean pe nume Ioan Talpoș.

Tot pentru ora 21 a fost amânată și hotărârea în cazul candidaturii lui Ludovic Orban. Contestația a fost depusă de un cetățean pe nume Valerian Stan.

În ședința de la ora 17, CCR a admis contestațiile împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă și a respins contestațiile împotriva candidaturilor lui Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor.

Hotărârile urmează a fi motivate, însă nu există nicio cale de atac împotriva lor.

Potrivit art. 31 din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, în cel mult 24 de ore de la înregistrarea candidaturii și a semnului electoral, candidații, partidele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțele politice, alianțele electorale și alegătorii pot contesta înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturilor sau a semnelor electorale, după caz. Contestațiile se fac în scris și se depun la Curtea Constituțională.

Curtea Constituțională soluționează contestațiile în termen de cel mult două zile de la înregistrare. Hotărârile sunt definitive, se comunică de îndată Biroului Electoral Central și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Sursa: www.stiripesurse.ro

PSD, replică rapidă pentru PNL pe tema Șoșoacă: ‘Când ai dificultăți să îți vezi candidatul în finală, incepi să dai rateuri de gândire’

Stelian Ion (USR): Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Şoşoacă trebuie să prezinte clar şi în detaliu motivele pentru care au luat această decizie / Nu suntem cumva în faţa unui atac periculos la adresa democraţiei?