CCR a validat candidaturile lui Geoană, Ciolacu și Orban la alegerile prezidențiale

Potrivit surselor, au fost respinse și contestațiile împotriva candidaturilor depuse de Marcel Ciolacu și Ludovic Orban.

Anterior, CCR a admis contestația împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă. Președinta SOS România nu are nicio cale de atac și iese astfel din cursa prezidențială.

În ședința de la ora 21,00 din data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională, în cadrul atribuției privind respectarea procedurii pentru alegerea Președintelui României, a luat în dezbatere trei contestații împotriva înregistrării unor candidaturi la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională:

Cu unanimitate de voturi,

– A respins contestația formulată de domnul Talpoș Ioan împotriva înregistrării candidaturii domnului Mircea – Dan Geoană la alegerile pentru Președintele României din anul 2024;

– A respins, ca inadmisibilă, contestația formulată de domnul Stan Valerian împotriva candidaturii domnului Ludovic Orban la alegerile pentru Președintele României din anul 2024;

– A respins, ca inadmisibilă, contestația formulată de Asociația Europeană pentru Opoziție Economică împotriva candidaturii domnului Ion-Marcel Ciolacu la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.

• Hotărârile sunt definitive şi se comunică Biroului Electoral Central. Argumentele reținute în motivarea soluțiilor pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Superliga: Oţelul Galaţi a remizat cu CS Universitatea Craiova, scor 1-1

Macron pune la punct Israelul: ‘Să încetăm să livrăm arme pentru luptele din Gaza!’