Antony Blinken discută despre situația din Orientul Mijlociu cu miniștrii de externe din Franța și Qatar

În timpul convorbirii sale telefonice cu ministrul francez de externe, Jean-Noël Barrot, Blinken a discutat despre soluția diplomatică care le-ar permite cetățenilor din Israel și Liban să se întoarcă la casele lor.

Ei au discutat, de asemenea, despre un posibil armistițiu și despre negocierile privind eliberarea ostaticilor în Gaza. În timpul convorbirii telefonice, Blinken a condamnat atacul militar al Iranului împotriva Israelului de la 1 octombrie.

În timpul convorbirii telefonice cu ministrul qatariot al afacerilor externe, Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, Blinken a vorbit despre importanța punerii în aplicare a Rezoluției 1701 a Consiliului de Securitate al ONU în Liban pentru a le permite civililor să se întoarcă la casele lor.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lupte sângeroase în Orientul Mijlociu: Hezbollah anunță uciderea a cel puțin 25 de soldați israelieni, în timp ce forțele IDF fac prăpăd în nordul Gazei

Respingerea candidaturii lui Şoşoacă – PSD: CCR trebuie să prezinte rapid motivele deciziei /Mesaj către PNL: Au ministrul Justiţiei, care trebuie să vegheze la apărarea ordinii de drept /Ciucă: Românii înţeleg când cineva doreşte puterea absolută în stat