Foxconn a depăşit estimările cu venituri record în al treilea trimestru, susţinute de cererea de inteligenţă artificială

Grupul Foxconn din Taiwan, cel mai mare producător de electronice pe bază de contract din lume, a depăşit aşteptările, obţinând cel mai mare venit înregistrat vreodată în al treilea trimestru, datorită cererii puternice de servere pentru inteligenţă artificială (AI), transmite Reuters.

Veniturile pentru cel mai mare asamblator de telefoane iPhone ale Apple au crescut cu 20,2% de la an la an, la 1,85 trilioane doalri taiwanezi (57,3 miliarde USD).

”Rezultatul a depăşit aşteptările iniţiale ale companiei, de creştere semnificativă”, a declarat sâmbătă Foxconn, într-un comunicat.

De asemenea, rezultatul este peste estimarea LSEG SmartEstimate, a unor venituri de 1,79 trilioane T$, care acordă o pondere mai mare previziunilor de la analişti care sunt mai precise în mod constant.

Cererea puternică de servere AI a dus la o creştere solidă a veniturilor pentru divizia sa de produse cloud şi de reţea, a spus Foxconn, ai cărui clienţi includ producătorul de cipuri de AI Nvidia.

Pentru electronicele inteligente de larg consum, care includ iPhone-uri, a existat o creştere trimestrială puternică datorită lansărilor de noi produse, dar performanţa sa de la an la an a fost neregulată.

Al treilea trimestru este solid în mod tradiţional atunci când companiile de tehnologie din Taiwan încep să intre în curse pentru a furniza smartphone-uri, tablete şi alte produse electronice unor furnizori importanţi, cum ar fi Apple, pentru perioada de vacanţă de sfârşit de an a pieţelor occidentale.

Numai în septembrie, veniturile totale au atins 733 de miliarde de dolari, în creştere cu 10,9% faţă de anul precedent şi al doilea cel mai mare nivel al lunii.

”Intrând în sezonul de vârf în a doua jumătate a anului, anticipăm că operaţiunile noastre vor câştiga treptat avânt”, a spus Foxconn despre perspectivele sale pentru trimestrul curent.

”Ne aşteaptăm că al patrulea trimestru va fi aproximativ în concordanţă cu aşteptările actuale ale pieţei”, a adăugat aceasta, fără a detalia. Compania nu oferă prognoze numerice. Ţ

Acţiunile Foxconn au crescut cu 86% în acest an, depăşind cu mult o creştere de 24% pentru piaţa mai largă din Taiwan.

 

Beijingul şi Phenianul doresc să îşi „consolideze” „prietenia” şi „cooperarea”

Cine este Amalia Bellantoni: de la stewardesă și participantă la ‘Chefi la cuțite’ la contestatară a Dianei Șoșoacă