Cine este Amalia Bellantoni: de la stewardesă și participantă la ‘Chefi la cuțite’ la contestatară a Dianei Șoșoacă

Cariera profesională a Amaliei Bellantoni a început într-un domeniu complet diferit de cel politic. Ea a lucrat ca stewardesă pentru mai multe companii aeriene, o profesie la care a renunțat după ce l-a cunoscut pe soțul ei, italianul Domenico Bellantoni. Împreună, cei doi au deschis un restaurant în București, în care Domenico a preluat rolul de bucătar, iar Amalia s-a ocupat de partea administrativă. Deși cariera ei de la acel moment părea să fie orientată către afaceri, Bellantoni a găsit o nouă direcție de expunere publică prin participarea la emisiunea culinară „Chefi la cuțite”. Această participare a catapultat-o în atenția publicului, aducându-i invitații în alte emisiuni mondene.

După o carieră mediatică promițătoare, Amalia Bellantoni a ales să se implice în politică. Ea s-a înscris în partidul SOS România, condus de Diana Șoșoacă, devenind rapid un membru activ. În 2024, Bellantoni a candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași și a figurat pe poziția 12 pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare.

Relația dintre Bellantoni și Diana Șoșoacă a devenit tensionată după alegerile din iunie, când Bellantoni a fost exclusă din partid. Ea a acuzat-o pe Șoșoacă de o conducere dictatorială și de gestionarea necorespunzătoare a finanțelor partidului. Această ruptură a escaladat în momentul în care Bellantoni a contestat la Biroul Electoral Central candidatura fostei sale colege, susținând că semnăturile strânse pentru susținerea Dianei Șoșoacă erau false.

Candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale din 2024 a fost contestată la Curtea Constituțională atât de Mihai Gheorghe Ursa, cât și de Amalia Bellantoni. Aceasta din urmă a prezentat dovezi și argumente ce au convins instanța, CCR invalidând decizia Biroului Electoral Central de a-i permite Dianei Șoșoacă să participe la scrutinul prezidențial.

După această victorie, Amalia Bellantoni a reacționat printr-un mesaj video pe pagina sa de Facebook, declarând: „Mulțumesc domnilor judecător pentru că ne-au salvat efectiv, în momentul de față pot să spun doar că România este salvată de cea mai falsă persoană care, din nefericire, a dus naționalismul în derâdere, a dus numele României într-un sens grotesc, grobian. Mulțumesc tuturor celora care am făcut echipă ca luptăm împotriva acestui monstru. Mulțumesc lui Dumnezeu că ne-a salvat. Nu m-am așteptat, dar voi deschide o șampanie.”

Sursa: www.stiripesurse.ro

Foxconn a depăşit estimările cu venituri record în al treilea trimestru, susţinute de cererea de inteligenţă artificială

Serie A: Inter Milano a învins sâmbătă seara, pe teren propriu, formaţia Torino