Luis Suarez spune că stilul de antrenor al lui Marcelo Bielsa a divizat naţionala Uruguayului

Fostul atacant uruguayan Luis Suarez a declarat că stilul de a antrena al argentinianului Marcelo Bielsa a divizat echipa naţională până la punctul în care unii jucători se gândesc să părăsească selecţionata, relatează Reuters.

Suarez, cel mai bun marcator din toate timpurile al Uruguayului, care s-a retras din fotbalul internaţional luna trecută, a declarat că tacticile şi schimbările lui Bielsa de la preluarea sa anul trecut au provocat o ruptură în echipă.

„Îi voi ruga pe fani să nu se răzbune pe jucători atunci când lucrurile merg prost. Bielsa a divizat întregul grup din cauza modului în care antrenează”, a declarat Suarez într-un interviu acordat jDSports.

„Jucătorii vor ajunge la o limită, vor exploda. Au fost chiar coechipieri care mi-au spus că joacă doar la Copa America şi nimic altceva”, a spus el.

Atacantul de la Inter Miami a adăugat că au existat lucruri care s-au întâmplat în competiţia din Statele Unite, unde Uruguay a terminat pe locul trei, cu care nu a fost de acord, dar despre care a ales să tacă.

„Ştim cu toţii că nu-i place să aibă de-a face cu lideri sau jucători cu experienţă. A trebuit să tac din respect pentru echipa naţională şi de dragul coexistenţei. Nu am vrut să fiu parte a problemei”, a spus el.

El a adăugat că una dintre situaţii a fost tratamentul mijlocaşului Agustin Canobbio, care a fost obligat să se antreneze ca băiat de mingi şi rezervă.

„Un jucător care este unul dintre cei 26 de selecţionaţi pentru Copa America nu poate fi obligat să participe ca şi cum ar fi un partener de ‘sparring’. Este enervant. Îl înţeleg pe Agustin. Îl voi susţine, a avut multe reţineri”, a spus el.

Suarez a deplâns şi atmosfera negativă din cantonamentul Uruguayului.

„Personalul nu are voie să intre să ne salute sau să mănânce cu noi. Mulţi dintre jucători au organizat o şedinţă pentru a-l ruga pe antrenor să spună măcar bună dimineaţa, iar el nici măcar nu a salutat. Mă doare să văd prin ce trece echipa naţională”, a adăugat el.

Google testează afişarea de bife verificate în rezultatele căutărilor

Șoșoacă își cheamă susținătorii la protest în fața CCR. Mesaj vehement împotriva NATO, UE: ‘Afară cu toți străinii din țară, afară khazarilor’