Poliţia de Frontieră – Copil de 11 ani, cetăţean turc, găsit ascuns în cabina unui camion condus de tatăl său. Copilul nu avea viză pentru a intra în România – FOTO

Un copil de 11 ani, cetăţean turc, a fost găsit sâmbătă, de poliţiştii de frontieră de la punctul vamal Calafat-Vidin, ascuns în cabina unui camion condus de tatăl său. Copilul nu avea viză pentru a intra în România.

”La data de 05.10.2024, în jurul orei 19.00, s-au prezentat pentru intra în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin, judeţul Dolj, un cetăţean turc în vârstă de 42 de ani, la volanul unui autocamion. Împreună cu acesta mai călătorea un conaţional în vârstă de 51 de ani, având calitatea de şofer de rezervă. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră doljeni au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport, ocazie cu care a fost descoperit, în cabina mijlocului de transport, ascuns în patul superior şi acoperit cu o pătură, un cetăţean turc minor, în vârstă de 11 ani”, anunţă duminică Poliţia de Frontieră.

În cadrul cercetărilor s-a constatat faptul că minorul este fiul şoferul, iar tatăl acestuia a recurs la acest gest deoarece copilul nu deţinea o viză pentru a intra în România.

”Având în vedere aspectele constatate, faţă de cele trei persoane a fost luată măsura de nepermitere a intrării pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani, iar conform protocolului româno-bulgar, cei trei cetăţeni şi autocamionul au fost preluaţi de către reprezentaţii Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, precizează sursa citată.

INHGA – Risc de viituri în mai multe bazine hidrografice, până luni

De ce ‘Păcat că e ungur’ s-a transformat în ‘Mai bine cu unguru decât cu circari, prostovani, țațe și ostași’