Senatorul Niculescu Țâgârlaș, despre decizia CCR: ‘Puterea absolută corupe absolut’

“Nimeni nu poate fi mai presus de #lege – „Nemo potest esse supra legem” – și nicio autoritate nu ar trebui să se considere de necontestat.

Într-o #democrație veritabilă, principiul proporționalității este sacrosanct. Sancțiunea trebuie să fie pe măsura faptei, iar legea să fie aplicată cu măsură, evitând derapajele.

Aceasta este diferența fundamentală între o democrație și un regim #autoritar: în democrație, puterea este temperată de moderație și echitate, nu de impulsul de a domina”.

În opinia sa, “Intoleranța și vanitatea sunt semnele distinctive ale dictaturilor, unde „Imperium sine iustitia” (Puterea fără dreptate) devine regulă. În schimb, fundamentul democrației este respectul pentru fiecare individ, modestia în exercitarea puterii și conștientizarea faptului că puterea absolută corupe absolut.

Astfel, democrația nu înseamnă doar respectarea legilor, ci aplicarea lor cu discernământ și măsură.”

Judecătorii Curții Constituționale au respins, sâmbătă, candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Decizia este definitivă și va fi comunicată Biroului Central Electoral.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Diana Șoșoacă, disperată după decizia CCR: ‘Legiunea și Căpitanul au fost omorâți de aceeași putere jidănească care a acționat și acum’

Bătaie cu bâte în centrul municipiului Giurgiu, sub privirile trecătorilor. Polițiștii au reținut doi bărbaţi