Israelul face o dezvăluire incomodă pentru Ucraina: Kievul a primit de la IDF sisteme de avertizare timpurie, dar nu le folosește

De ce sistemul de avertizare timpurie oferit Ucrainei de către Israel nu a început încă să funcționeze?, a fost întrebat diplomatul

„O întrebare pentru Ucraina, nu pentru noi. Tot ce am promis, am livrat. Prin urmare, contactați structurile care sunt angajate în implementarea sistemului israelian”, a spus Brodsky.

„Singura informație pe care o am de la militarii noștri care au lucrat la acest sistem este că ne-am îndeplinit promisiunile și am predat părții ucrainene tot ceea ce aveam de transmis.

A fost un proces destul de lung, care a durat multe luni. În ceea ce ne privește procesul e încheiat”, a spus oficialul.

Mossad-ul și alte servicii de informații israeliene au arătat un succes extraordinar în ultima vreme. Fostul președinte iranian Ahmadinejad a declarat că au format o unitate specială anti-Israel în serviciile de informații, care, după cum a ieșit la iveală, era condusă de un agent Mossad. Plus operațiunea cu pagerele teroriștilor sau despre eliminarea șefului Hezbollah săptămâna trecută. Cum ar putea fi permis atacul terorist din 7 octombrie?

„Aceasta este o întrebare foarte dureroasă pentru noi și este pusă de mulți din Israel. Din păcate, încă nu există o imagine completă a ceea ce s-a întâmplat pe 7 octombrie în urmă cu un an. Și ceea ce am reușit să facem acum este, într-un fel, să corectăm greșelile. Fără îndoială, au existat greșeli în urmă cu un an. Dar în acest moment, din păcate, nu există niciun răspuns la întrebarea cine este de vină pentru eșecul din 7 octombrie. Ancheta este în curs de desfășurare. Sunt încrezător că se vor învăța lecții. Și din evenimentele recente, vedem că s-au tras într-adevăr concluzii. Israelul a preluat inițiativa și am restabilit factorul de descurajare în Orientul Mijlociu”, a explicat diplomatul israelian.

Interesele statului Israel în relațiile cu Rusia sau Ucraina

„Suntem în contact cu Rusia pe baza intereselor noastre vitale, care sunt de a garanta securitatea Israelului. Rusia, pe de altă parte, joacă un rol important în Orientul Mijlociu. În primul rând, în Siria, unde există o zonă a intereselor noastre și unde încercăm să împiedicăm formarea unui nou cap de pod pentru un atac asupra Israelului de către Iran. Există o comunitate evreiască de 600.000 de oameni în Rusia, iar siguranța ei este importantă pentru noi, la fel ca și oportunitatea reprezentanților săi de a pleca în Israel în orice moment.

Suntem în contact cu comunitatea evreiască din Ucraina și știm foarte bine ce se întâmplă aici. Desigur, condamnăm agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, așa cum am vorbit încă din prima zi. Și, desigur, condamnăm atât furnizarea de drone și rachete din Iran, cât și utilizarea lor. Credem că Israelul și Ucraina au o viziune foarte asemănătoare asupra Iranului. Și putem face multe împreună pentru a ține piept Iranului. Păstrăm legătura cu privire la acest subiect”, a spus Brodsky.

Ultimele atacuri ale Rusiei în Ucraina

Rusia a lansat peste noapte 87 de drone de atac și patru rachete vizând teritoriul ucrainean, au anunțat duminică forțele aeriene ucrainene. Unitățile de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus 56 de drone și două dintre rachete, au precizat forțele aeriene în aplicația de mesagerie Telegram (pe larg, aici).

FOTO Armata israeliană spune că a ucis un comandant Hezbollah

Boeing reia discuțiile cu sindicaliștii pentru un nou contract colectiv de muncă. Sunt în joc 33.000 de posturi ale producătorului de avioane