Maramureş: Doi ucraineni aflaţi într-o zonă montană dificilă, recuperaţi de salvamontişti şi poliţiştii de frontieră

Cei doi cetăţeni ucraineni care se aflau într-o zonă dificilă din Munţii Maramureşului au fost recuperaţi de salvamontişti şi poliţiştii de frontieră, a informat, duminică seara, directorul Serviciului Public Judeţean (SPJ) Salvamont Maramureş, Dan Benga.

„Echipele de salvare au ajuns la cetăţenii ucraineni. Aceştia au fost evaluaţi medical, li s-a oferit hrană şi ceai cald şi ulterior au fost coborâţi terestru din munte. După o acţiune care a durat mai bine de şase ore, salvatorii montani au predat ucrainenii autorităţilor competente, iar acum se retrag la baza Salvamont”, a spus Dan Benga.

 

În cursul zilei de duminică, doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au solicitat ajutorul autorităţilor române, precizând că se află într-o zonă montană abruptă şi nu mai pot înainta.

Acţiunea de salvare a fost sprijinită de un echipaj al Sectorului Poliţiei de Frontieră din comuna Poienile de sub Munte, localitatea aflată în vecinătatea graniţei de stat româno-ucrainene. AGERPRES / (AS – autor: Leontin Cupar, editor: Marius Frăţilă, editor online: Andreea Preda)

 

Sursa fotografiilor: Salvamont Maramures/Facebook

Bulgaria vrea în Schengen! Imigranți ascunși în patul din cabina unui autocamion turcesc găsiți de vameșii români la Calafat

Tenis: Alcaraz, în optimi la turneul Masters 1.000 de la Shanghai (ATP)