Victor Ponta deschide lista de candidaţi a PSD Dâmboviţa pentru Camera Deputaţilor. Primul loc pentru Senat, ocupat de Titus Corlăţean

Fostul premier şi preşedinte al PSD Victor Ponta deschide lista de candidaţi ai PSD Dâmboviţa pentru Camera Deputaţilor, el fiind urmat de preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu. Primul loc pentru Senat, ocupat de Titus Corlăţean. Ponta a afirmat că preşedintele PSD Marcel Ciolacu i-a cerut să se implice şi nu să îl susţină doar pe Facebook sau în emisiuni televizate.

„Pentru Camera Deputaţilor am propus şi am validat astăzi, în Conferinţa judeţeană, pe domnul Victor Viorel Ponta, fost preşedinte al PSD, fost prim ministru al României, îl cunoaşteţi foarte bine, pe domnul Laurenţiu Adrian Nicolaescu, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, pe doamna Carmen Georgeta Holban, farmacist, deputat în Parlamentul României, pe domnul Radu Mihai Popa, deputat în Parlamentul României, pe domnul Ionuţ Cristian Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, pe domnul Mihai Istrate, consilier judeţean”, a anunţat, duminică după amiază, preşedintele PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Lista de candidaţi pentru Senat este deschisă de senatorul în funcţie Titus Corlăţean, urmat de prefectul în funcţie Claudia Gilia, de rectorul Universităţii Valahia din Târgovişte, Corneliu Sălişteanu şi de directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Ioana Radu.

Ştefan a precizat că „nu am propus oameni puternici doar pentru locuri eligibile, ci am propus liste complete”, subliniind că PSD Dâmboviţa mizează pe faptul că va obţine cinci mandate de deputat şi două de senator. Preşedintele PSD Dâmboviţa consideră că „este un gest de normalitate” ca Victor Ponta să revină în PSD. „Pentru noi, pentru organizaţia PSD Dâmboviţa, este o onoare să-l avem alături. Şi-a ales organizaţia Dâmboviţa”, a dezvăluit Ştefan.

Victor Ponta a explicat că îl cunoaşte pe Corneliu Ştefan de pe vremea când amândoi erau membri ai organizaţiei de tineret a PSD, iar în urmă cu un an, Ştefan l-a întrebat de ce nu revine în politică pentru a candida.

„I-am spus nu mai vreau să candidez, e ceva ce s-a închis în viaţa mea politică, dar dacă vreodată voi candida, o să candidez la Dâmboviţa. A fost un răspuns politicos, aşa, atunci, dar în momentul în care domnul Ciolacu şi-a anunţat candidatura la funcţia de preşedinte am spus că îl votez şi îl susţin şi mi-a spus: nu doar aşa, pe Facebook, mă susţii, vino şi implică-te! Şi am pus condiţia da atunci mă laşi să merg alături de oamenii pe care îi cunosc şi care mi-au propus. (…) Din punctul meu de vedere oamenii de aici din jur au fost cei mai importanţi atunci când am spus: bine, ok, candidez”, a declarat Victor Ponta. El a subliniat că îi place echipa.

„Pot să fac nu doar un efort de echipă şi chiar îmi place, dacă îmi place echipa. Dacă nu-mi place, nu. Şi cu domnul Dragnea nu mi-a plăcut. Acum cu Marcel Ciolacu, cu Cornel îmi place echipa şi mă simt foarte bine”, a afirmat Ponta, întrebat dacă nu îi va fi greu să revină într-o echipă după ce a fost obişnuit să conducă.

Se cere ridicarea imunității parlamentare e eurodeputatei Diana Șoșoacă

Gorj: O şoferiţă care a vrut să intre pe un drum judeţean de pe un podeţ, mergând cu autoturismul înapoi, a provocat un accident în care şase persoane – şoferi pasageri şi pietoni– au fost rănite