Atac puternic al Hezbollah în Nordul Israelului / Aviația israeliană a contraatacat bombardând sediul informațiilor militare din Beirut

Hezbollah a declarat într-o declarație că a lansat rachete împotriva bazei militară Carmel, în timp ce autoritățile israeliene au raportat că au aruncat rachete și schije în jurul orașului.

Rachete Hezbollah au lovit Haifa, al treilea oraş ca mărime din Israel, a anunţat poliţia israeliană luni dimineaţă, iar presa israeliană a transmis că 10 persoane au fost rănite în nordul ţării.

Hezbollah a anunţat că a vizat o bază militară la sud de Haifa cu o salvă de rachete „Fadi 1”. Potrivit presei, două rachete au lovit Haifa, pe coasta mediteraneană a Israelului, iar alte cinci au lovit Tiberias, aflată la 65 km (40 mile) distanţă.

Poliţia a declarat că unele clădiri şi proprietăţi au fost avariate şi că au fost raportate mai multe răniri minore, unele persoane fiind transportate la un spital din apropiere.

 

O înregistrare video realizată de o cameră de supraveghere a arătat momentul în care o rachetă Hezbollah a lovit Haifa.

Spitalul Rambam din Haifa a declarat că tratează șase persoane care au fost afectate de atac. O persoană a fost „rănită ușor până la moderat”, iar alte patru au fost „rănite ușor” din cauza schijelor, se spune. O a șasea persoană era tratată pentru anxietate, a adăugat acesta.

Serviciile de urgență din Israel Magen David Adom au declarat că au tratat două persoane la fața locului – un băiat de 13 ani cu o rănire la cap cauzată de schije și un bărbat de 22 de ani care a fost lovit de o fereastră care a căzut din cauza exploziei.

Poliția și experții în eliminarea bombelor au raportat resturi și schije în două zone principale, potrivit poliției.

Forțele de Apărare Israelului au declarat mai devreme că au observat cinci proiectile trase spre oraș și au încercat să le intercepteze, dar mai multe dintre rachete au aterizat.

Oficialii israelieni spun că Hezbollah a tras duminică peste 100 de rachete peste graniță. Israelul și-a continuat campania extinsă de bombardamente în sudul Beirutului și zonele învecinate din Liban, care a ucis peste 1.400 de persoane în ultimele două săptămâni, potrivit autorităților libaneze.

content-image

 

Forțele Aeriene Israeliene (IAF) a declarat că a efectuat lovituri asupra cartierului general al informațiilor Hezbollah, a unui depozit de arme și a altor locații din Beirut și a lovit, de asemenea, ținte Hezbollah din zona Beqaa din sudul Libanului, inclusiv spații de depozitare, un centru de comandă și un lansator.

IDF a spus că Hezbollah și-a „încorporat în mod deliberat” centrele sale de comandă și depozitele de arme sub clădirile rezidențiale din Beirut, punând în pericol civilii.

O echipă CNN a asistat la mai multe explozii care au luminat cerul Beirutului duminică seara.

 

Trump şi Harris îşi intensifică atacurile: „plin de minciuni”, „incompetentă”

Explozie puternică în apropierea aeroportului Karachi, din sudul Pakistanului: cine revendică atentatul