Anchetă la Ryanair. Acuzații de implementare invazivă a sistemului de recunoaștere facială

Autoritatea de reglementare a declarat că a primit o serie de plângeri de la clienţii Ryanair din întreaga Uniune Europeană cu privire la practica companiei aeriene de a solicita verificări suplimentare atunci când au rezervat bilete de călătorie de la site-uri terţe sau de la agenţii de turism online (OTA), spre deosebire de rezervarea directă la Ryanair.

Transportatorul irlandez, cel mai mare din Europa după numărul de pasageri, a salutat ancheta cu privire la un proces despre care spunea că a fost conceput pentru a proteja clienţii de la OTA neafiliate companiei aeriene, care ar putea furniza detalii incorecte de contact şi de plată ale clienţilor.

Ryanair spune pe site-ul său că verificarea suplimentară este necesară pentru aceşti clienţi pentru a respecta cerinţele de siguranţă şi securitate.

Pasagerii pot evita verificarea prin recunoaştere facială, prezentându-se la aeroport cu cel puţin două ore înainte de plecare sau trimiţând în avans un formular şi o poză a paşaportului sau a cărţii de identitate naţionale, un proces care potrivit Ryanair poate dura şapte zile.

Un proces similar nu este necesar atunci când rezervarea are loc pe site-ul web al Ryanair sau aplicaţia pentru telefonul mobil sau printr-o OTA care a semnat un acord comercial cu Ryanair care garantează că biletele sunt rezervate direct cu compania aeriană.

Ryanair a semnat 14 astfel de acorduri de la începutul anului. Ryanair a declarat în comunicat că procesele sale biometrice şi non-biometrice sunt pe deplin conforme cu întregul regulament al UE privind protecţia datelor (GDPR).

Sursa: www.stiripesurse.ro

Kamala Harris va planta un copac memorial pentru a marca ziua de 7 octombrie

UN AN DE RĂZBOI ÎN GAZA – Guvernul României reiterează condamnarea fermă a atacurilor împotriva Statului Israel şi anunţă că sprijină eforturile comunităţii internaţionale dedicate încheierii unui acord de încetare a focului