Harghita: Şase intervenţii ale jandarmilor, în ultima săptămână, pentru alungarea urşilor din zonele locuite

Jandarmii harghiteni au fost solicitaţi de şase ori, în ultima săptămână, pentru alungarea unor urşi observaţi în mai multe localităţi din judeţ, a informat Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita.

Potrivit sursei citate, cele şase apeluri, primite în perioada 30 septembrie – 6 octombrie, la dispeceratul instituţiei, prin intermediul numărului de urgenţă 112, anunţau prezenţa unor urşi în localităţile Hagota, Feliceni, Avrămeşti, Harghita Băi, Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni.

IJJ Harghita a precizat că urşii au fost găsiţi la locurile indicate de apelanţi în trei cazuri, respectiv la Avrămeşti, Harghita Băi şi Gheorgheni.

„În toate cele trei situaţii, animalele au fost îndepărtate cu ajutorul semnalelor acustice şi luminoase”, a arătat sursa citată.

Totodată, IJJ Harghita a informat că, de la începutul anului, au fost înregistrate 369 de apeluri privind prezenţa urşilor în apropierea zonelor locuite, toate primind răspuns imediat prin trimiterea unui echipaj de intervenţie.

În toate cazurile, patrulele au rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent. AGERPRES/ (AS, autor: Gina Ştefan, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: www.agerpres.ro

Piaf! The Show cu Nathalie Lermitte revine în martie la Bucureşti

Captură impresionantă la granița României: 25 de migranți ilegali prinși într-un TIR la Nădlac II