Casa Verde Fotovoltaice: Bugetul pentru Oltenia, epuizat în 80 de secunde. Noi acuzaţii de fraudă

Locuitorii din județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea au avut la dispoziție 199,2 milioane de lei, iar în total au fost înscrise 6.640 de dosare pentru finanțare. Fondurile s-au epuizat în doar 80 de secunde, după ce, vineri, bugetul pentru sesiunea București-Ilfov a fost epuizat în 65 de secunde.

Marți, 8 octombrie, locuitorii din regiunea Vest, care include județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, vor avea posibilitatea de a se înscrie în program. Aceasta va fi ultima sesiune dedicată persoanelor fizice.

Deputatul USR de Gorj, Radu Miruță, susține că la sesiunea din regiunea Sud-Vest Oltenia există suspiciuni de fraudă. Acesta acuză că ar fi „fost încărcate dosare offline”, înainte de deschiderea programului pentru cei interesați.

„Depunerea dosarelor la AFM pentru panouri fotovoltaice miroase a hoție! Solicit Ministerului Mediului log-urile din popularea bazei de date pentru sesiunea de depunere de astăzi, unde personal am testat.

Am suspiciuni rezonabile că au fost încărcate dosare offline, înainte de a se fi pus sesiunea de depunere la dispoziția proștilor. Adică…au completat ei, pe ochi frumoși, de ieri-alaltăieri, direct în tabelul în care noi, cu ochii urâți, trebuia să ne concuram astăzi la ora 10:00, care tastează mai repede.

Iar noi, am găsit tabelul plin, dinainte. Ce au pus ei la dispoziție azi la 10:00, era deja plin, înainte de ora 10. I-a încurcat puțin tehnologia, care lasă urme la care ei nu se gândesc.

În timp ce încă nu se deschisese sesiunea de depunere programată pentru astăzi la ora 10:00, pe website-ul AFM, apărea mesajul că suma disponibilă a fost epuizată. Pai, cum să se fi epuizat ceva ce încă nu se deschisese? Și nu, nu-i vorba doar de scripturi care completează automatizat! Nu mai vorbesc că exista soluții tehnice pentru că fix asta să nu se întâmple”, spune Miruţă, citat de Observator.

Suspiciuni de fraudă au fost și în programul Casa Verde pentru panourile fotovoltaice în regiunea Bucureşti – Ilfov. Fondurile s-au epuizat în 65 de secunde, iar Asociația Prosumatorilor crede că a fost folosită inteligenţa artificială pentru înscrieri rapide.

Ministerul Mediului anunţă că specialiştii IT verifică modul în care au fost depuse dosarele.

Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă că a luat măsuri pentru a evita folosirea roboţilor la înscriere şi că, până acum, nu a identificat fraude.

„Administrația Fondului pentru Mediu a adăugat un cod de verificare (captcha) tocmai pentru a evita utilizarea roboţilor la depunerea dosarelor”, a transmis Administraţia Fondului de Mediu.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Klaus Iohannis a promulgat legea care îi vizează pe toți angajații din România: dacă îți întârzie salariul, angajatorul plătește o amendă uriașă

Incursiunea israeliană ia amploare – Israelul desfășoară o nouă divizie în sudul Libanului