Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România: Investiţia în dezvoltarea profesională a femeilor, esenţială pentru o societate incluzivă

Investiţia în sprijinirea dezvoltării profesionale a femeilor este esenţială pentru o societate incluzivă, economii juste şi o planetă sănătoasă pentru generaţiile viitoare, a declarat, luni, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac.

„Alături de acest sprijin sunt vitale şi modelele de succes care ne pot inspira (…), o viitoare carieră de succes a unei tinere poate începe cu un sfat pe care îl oferiţi, un curs pe care îl recomandaţi sau cu povestea pasiunii care v-a devenit meserie, pentru că reprezentarea contează şi nu poţi fi ceea ce nu vezi”, a spus Ramona Chiriac la Female Empowerment Summit.

În altă ordine de idei, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România a atras atenţia că femeile au „o contribuţie uriaşă” la păstrarea moştenirii culturale universale.

„Suntem (…) cele care dăm naştere generaţiei viitoare şi suntem astfel o punte care leagă trecutul, prezentul şi viitorul. (…) ca mame le dăruim copiilor noştri, în fiecare zi, cu fiecare sfat, cu fiecare poveste de viaţă, aceste comori, de la limba ţării noastre la tradiţiile pe care le respectăm, comori care să-i ajute să îşi definească identitatea, tradiţii pe care le învăţăm în casa părintească, le transmitem apoi în familiile pe care ni le formăm şi le susţinem şi le respectăm în societăţile în care trăim”, a afirmat Ramona Chiriac.

Aceasta a punctat că moştenirea culturală ocupă un rol special şi în familia europeană şi a menţionat că, de 22 de ani, premiile pentru patrimoniul european „Europa Nostra” evidenţiază „rolul crucial al proiectelor exemplare” şi al persoanelor dedicate conservării şi promovării patrimoniului românesc.

„Strategia noastră privind egalitatea de gen 2020-2025 îşi propune ca Europa să se apropie de dezideratul de a deveni un continent în care femeile sunt egale cu bărbaţii (…). Am făcut paşi importanţi, mai este însă mult de făcut. Femeile sunt o sursă importantă de talente care prea des sunt descurajate sau îndepărtate de lumea tehnologiei, de exemplu”, a spus şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Aceasta a semnalat că, potrivit unui studiu al Institutului European de Tehnologie, companii tehnologice fondate de femei au crescut de 1,2 ori mai rapid decât concurenţii lor.

Ramona Chiriac a adăugat o serie de programe europene încurajează antreprenoriatul feminin. AGERPRES/(A – autor: Iulia Carciog, editor: Florin Marin, editor online: Andreea Lãzãroiu)

Sursa: www.agerpres.ro

MAE – Alte 69 de persoane – majoritatea femei, copii, cazuri medicale, persoane aflate în zona de risc maxim – repatriate din Liban / 212 cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, evacuzţi din zonă până acum

MAE: Încă 69 de cetăţeni români şi membri de familie – repatriaţi în România din Liban