Breaking | Răsturnare de situație: PNL poate avea candidați în Diaspora/ Dublă măsură în privința altor contestații

Solutia pe scurt: „Admite contestaţia. Anulează în parte Decizia nr. 21/04.10.2024 emisă de Biroul electoral de circumscripţie pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării nr. 43, respectiv art. 2 din decizia menţionată, şi, în consecinţă: Admite candidaturile propuse de Partidul Naţional Liberal (PNL) la alegerile pentru Camera Deputaţilor din anul 2024. Cu drept de apel, în termen de 48 de ore de la pronunţare, la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 07.10.2024 – ora 13.10.”

Biroul Electoral poate face apel.

content-image

În schimb, aceeași instanță a respins contestațiile depuse de partidele Forța Dreptei și DREPT. Deși cele două formațiuni rămăseseră fără lista de candidați la Senat în Diaspora din același motiv ca PNL, instanța a avut o soluție diferită decât cea în cazul liberalilor.

Solutia pe scurt: „Respinge contestaţia, ca neîntemeiată. Cu apel în termen de 48 de ore de la pronunţare, la instanţa ierarhic superioară. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 07.10.2024, ora 14.55.”

content-image

Biroul Electoral pentru diaspora a respins inițial lista PNL pentru Camera Deputaților în diaspora, lista Partidului DREPT și lista Partidului Forța Dreptei pentru Senat, tot în diaspora.

Motivul respingerii listelor este lipsa asigurării egalității de șanse dintre bărbați și femei, principiu prevăzt în Constituția României, articolul 16 alin. (3) teza finală. Această normă constituțională a stat la baza edictării normei generale (Legea 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați) și a normelor speciale din fiecare domeniu, inclusiv a legislației electorale.

Toate cele trei decizii au la bază același raționament.

Deciziile BEC pot fi consultate AICI!

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Marcel Ciolacu, răspuns șocant la o întrebare-cheie: ‘Vreți să omor pe cineva? eu o fac, dar vă dați seama că aleg pe cineva de la PNL’

România Educată, pe stil interlop: O învățătoare a tras de păr un elev nemulțumit de nota la matematică