UPDATE – Curtea Constituţională a respins contestaţia Dianei Şoşoacă faţă de neînregistrarea candidaturii sale la Preşedinţie / Toate sesizările depuse au fost respinse

Curtea Constituţională a respins contestaţia Dianei Şoşoacă faţă de neînregistrarea candidaturii sale la Preşedinţie. Curtea a respins şi sesizării privind candidaturile lui Lasconi şi Ciolacu, precum şi contestaţii ale altor candidaţi, nemulţumiţi că BEC le-a respins dosarul de candidatură.

UPDATE – Comform unui comunicat, CCR a respins, cu unanimitate de voturi,”contestaţia formulată de doamna Iovanovici – Şoşoacă Diana împotriva neînregistrării candidaturii doamnei Diana Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024”.

În şedinţa din data de 7 octombrie 2024, Curtea Constituţională, în cadrul atribuţiei privind respectarea procedurii pentru alegerea Preşedintelui României, a luat în dezbatere opt contestaţii împotriva înregistrării unor candidaturi la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024.

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională: cu unanimitate de voturi a respins contestaţia formulată de Marcu Maria privind înregistrarea candidaturilor  Elenei Lasconi,lui George Simion, Mircea-Dan Geoană, Marcel Ciolacu şi Ludovic Orban la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024:

În aceleaşi condiţii au fost respinse contestaţiile formulate de  Petria Eugeniu Dragoş, Gheorghe Dumitru, Alexandru Anghelescu  privind înregistrarea candidaturii lui Ion-Marcel Ciolacu.

De asemenea CCR a respins contestaţiile formulate de Marcu Maria , Constantinescu Răzvan – Nicolae Mega Ciprian Romeo împotriva neînregistrării propriilor candidaturi.

”Hotărârile sunt definitive şi se comunică Biroului Electoral Central. Argumentele reţinute în motivarea soluţiilor pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”, precizează CCR.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Curtea Constituţională s-a reunit de la ora 16.00 pentru a analiza contestaţia Dianei Şoşoacă faţă de neînregistrarea candidaturii sale la Preşedinţie, precum ăi alte sesizări vuizând competitorii electorali

La punctul 4 al ordinii de zi a şedinţei  se află ”Contestaţie împotriva neînregistrării candidaturii doamnei Diana IovanoviciŞoşoacă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024, contestaţie formulată de doamna Iovanovici – Şoşoacă Diana”.

Contestaţia vine după ce duminică, BEC a respins a doua candidatură la prezidenţiale depusă de Şoşoacă, în condiţiile în care o primă candidatură a fost acceptată de BEC, dar a fost respinsa prin decizie definitivă a CCR, care a acceptat două cotestaţii vizând-o pe Şoşoacă.

Luni, CCR ar trebui să publice motivarea deciziei în urma căreia Diana Şoloacă a fost eliminată din cursa pentru Cotroceni.

De asemenea, CCR discută trei contestaţii depuse împotriva candidaturii lui Marcel Ciolacu şi una vizând-o pe Elena Lasconi.

Mai multe persoane ale căror candidaturi au fost respinse de BEC au conetstat şi ele deciziile.

Orinea de zi a şedinţei de lunii a CCR poate fi consultată

VIDEO Complexul labirint subteran construit de Hezbollah: Tunelurile duc până în Israel

Kamala Harris le răspunde lui J.D. Vance şi republicanilor care au catalogat-o drept o ”childless cat lady” (”doamnă cu pisici şi fără copii”). ”Nu mai suntem în anii ’50. Familiile sunt toate diferite”