CNIR: Documentaţia pentru primul lot al secţiunii montane Sărăţeni-Pipirig de pe traseul Autostrăzii Unirii a fost trimisă la ANAP

Documentaţia pentru primul lot al secţiunii montane Sărăţeni-Pipirig de pe traseul Autostrăzii Unirii A8 a fost transmisă luni la Agenţia Naţională de Achiziţii Publice (ANAP), a anunţat Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR).

„Compania Naţională de Investiţii Rutiere a transmis, astăzi, spre validare către Agenţia Naţională de Achiziţii Publice (ANAP) documentaţia pentru proiectarea şi execuţia lotului Sărăţeni-Joseni, primul lot al secţiunii montane Sărăţeni-Pipirig de pe traseul Autostrăzii ,,Unirii” -A8. Lungimea lotului 1 C Sărăţeni-Joseni care se desfăşoară în judeţele Mureş şi Harghita este de 32 km, iar durata de realizare de 54 de luni, din care 14 luni pentru proiectare şi 40 de luni pentru execuţie” se arată într-un comunicat al CNIR.

Pe traseul acestui lot se află 39 de poduri şi pasaje, 3 tuneluri unidirecţionale, 4 polate şi 2 pasaje pentru permeabilitatea animalelor (ecoducte).

Lungimea pasajelor şi a tunelurilor este de 16 kilometri, reprezentând 50% din lungimea totală a acestui lot de autostradă. Cel mai lung pasaj va avea 1736 metri (pasajul peste DN 13 A şi Calea Ferată) iar cel mai înalt viaduct va avea 45 de metri. Pe traseul lotului 1 C sunt prevăzute două parcări de scurtă durată (stânga/dreapta) cu 12 spaţii de încărcare pentru maşini electrice.

Lotul Sărăţeni-Joseni va avea şi descărcări provizorii pentru a asigura funcţionarea independentă.

Valoarea estimată şi termenul pentru depunerea ofertelor vor fi anunţate după validarea ANAP, precizează sursa citată.

Secţiunea de munte Sărăţeni-Pipirig de pe Autostrada Unirii A 8 are o lungime de 116 kilometri şi include patru loturi : Lotul 1 C Sărăţeni-Joseni (32,4 km), Lotul 1 D Joseni-Ditrău (14,4 km), Lotul 2 A Dirău-Grinţieş (37,9 km) şi Lotul 2 B Grinţieş-Pipirig (31,5 km).

Toate cele patru loturi dintre Sărăţeni şi Pipirig vor fi în procedură de licitaţie până la finalul lunii noiembrie, se mai arată în comunicatul CNIR. AGERPRES/(AS – editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

UPDATE – Traficul feroviar, oprit temporar pe distanţa Sărmăşag – Zalău din cauza defectării unui utilaj CFR, reluat

VIDEO George Simion, acuzații explozive după ce Șoșoacă a fost eliminată din cursa pentru prezidențiale: ‘Noi suntem următorii. Vor să ne denigreze’