A fost anunțat verdictul în cazul juridic al lui Manchester City în Premier League

Regulile APT vizează evaluarea contractelor de sponsorizare încheiate cu companii legate de proprietarii cluburilor. În acest context, Premier League a subliniat că tribunalul a decis că împrumuturile acționarilor nu trebuie excluse din domeniul de aplicare al normelor APT și că modificările aduse regulilor în februarie nu vor fi menținute, potrivit BBC.

Acest caz nu are legătură directă cu comisia de disciplină a Premier League, care examinează 115 acuzații împotriva lui Manchester City pentru presupuse încălcări financiare, unele dintre acestea datând din 2009.

În cadrul procesului, Chelsea, Newcastle și Everton au acționat ca martori pentru City, în timp ce Manchester United, Liverpool, Arsenal, Tottenham, Brighton și West Ham au fost martori pentru Premier League.

Premier League a declarat că City „a generat o provocare generală” la regulile APT și că a fost „fără succes în majoritatea” acesteia. Tribunalul a concluzionat că regulile APT sunt necesare pentru a preveni denaturarea concurenței prin plăți exagerate care ar putea oferi cluburilor mai mulți bani de cheltuit conform normelor financiare actuale.

UE, mobilizată de urgenţă după inundaţiile devastatoare din Bosnia. România printre țările care au trimis ajutoare

Liderii lumii îşi reiterează ”oroarea” la un an de la 7 octombrie 2023, iar unii acuză Israelul