Forţa Dreptei Timiş, după ce Alin Nica a anunţat că susţine candidatura lui Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale: Cine a băut apă după domnul Iliescu, nu poate fi decât PSD-ist

Organizaţia Timiş a partidului Forţa Dreptei a reacţionat, luni, după ce Alin Nica a anunţat că susţine candidatura lui Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale, susţinând că acesta ”a ales să trădeze partidul”. ”Aflăm astăzi cu stupoare că cel pe care l-am susţinut la alegerile trecute este de fapt susţinătorul unui PSD-ist. Pentru că cine a băut apă după domnul Iliescu nu poate fi decât PSD-ist”, afirmă reprezentanţii Forţa Dreptei.

”Organizaţia Judeţeană a Forţa Dreptei Timiş regretă faptul că domnul Alin Nica a ales să trădeze partidul care i-a întins o mână de ajutor când se recomanda ca un luptător împotriva PSD-ului şi PSD-ismului, iar astăzi a ales să îl susţină la alegerile prezidenţiale pe cel mai longeviv ex-preşedinte al PSD. Astăzi se alătură «distinsei» galerii de susţinători ai domnului Geoană: Ion Iliescu, Marian Vanghelie, Dan Voiculescu, Adrian Năstase şi Sorin Ovidiu Vântu! Am crezut că Alin Nica este un luptător împotriva PSD-ului şi a venit alături de noi să batem PSD-ul şi să ne opunem pesedizării judeţului Timiş. Aflăm astăzi cu stupoare că cel pe care l-am susţinut la alegerile trecute este de fapt susţinătorul unui PSD-ist. Pentru că cine a băut apă după domnul Iliescu nu poate fi decât PSD-ist”, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Forţa Dreptei Timiş.

 
Potrivit sursei citate, Forţa Dreptei rămâne consecventă angajamentelor din campania electorală.

 
”Noi nu trădăm, nu ne predăm PSD-ului şi continuăm lupta până la victorie. Toţi membrii Forţa Dreptei, alături de partenerii noştri din Alianţa Forţelor de Dreapta – Partidul Mişcarea Populară, Alternativa Dreaptă şi Partidul Naţional Ţărănesc Maniu Mihalache, îl susţin pe singurul candidat autentic liberal care a mai bătut şi care are ştiinţa şi capacitatea de a bate PSD-ul în turul 2, Ludovic Orban”, a transmis Forţa Dreptei Timiş.
 
Preşedintele în funcţie al Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a anunţat că va susţine candidatura lui Mircea Geeană la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestui an. Motivul ţine de experienţa şi cariera construită de Geoană în medii diplomatice.
 
”Susţin candidatura lui Mircea Geoană pentru alegerile prezidenţiale din acest an. Contextul actual, marcat de schimbările dictate de autorităţile centrale în privinţa alegerilor, a evidenţiat clar intenţia de vot a timişenilor. Cei 109.000 de votanţi din Timiş care mi-au acordat încrederea lor, au demonstrat că valorile şi principiile nu pot fi cumpărate sau manipulate de diverse grupuri politice”, a anunţat Alin Nica, pe Facebook.
 
Alin Nica a ocupat postul de primar al comunei Dudeştii Noi (judeţul Timiş), în perioada 2004-2020, din partea PNL, iar în 2020 a obţinut funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş tot din partea PNL. În 2024 el nu a mai fost susţinut de acest partid pentru un nou mandat, în urma deciziei coaliţiei de guvernare de a susţine candidatul PSD, Alfred Simonis, pentru funcţia de preşedinte al CJ Timiş. Alin Nica a criticat dur conducerea PNL de la nivel naţional pentru această decizie, astfel că a fost înlăturat de la conducerea filialei judeţene a partidului. Nica a decis atunci să se alăture partidului Forţa Dreptei, el candidând pentru al doilea mandat de preşedinte al CJ Timiş din partea Alianţei Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei şi PMP). În urma alegerilor locale el nu a mai obţinut un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, clasându-se pe locul al doilea, după Alfred Simonis.
 
Forţa Dreptei are propriul candidat la Preşedinţie, în persoana preşedintelui Ludovic Orban

Iohannis: Patrimoniul cultural a devenit o resursă de neînlocuit a prosperităţii şi a dezvoltării durabile

Divorțul anului pe scena politică! Nicolae Ciucă nu îi mai răspunde lui Marcel Ciolacu după scandalul Șoșoacă: ‘Am întrerupt orice dialog politic cu PSD’