Ponta, reacție după ce Șoșoacă a fost scoasă din joc de CCR: ‘Dacă eram judecător, aș fi votat împotriva excluderii unui candidat’ / Atac dur la adresa PNL

„„Eu am o poziție foarte clară și care e în minoritate, dar tot mi-o susțin. Nu vorbesc nici în numele lui Ciolacu, sau al PSD, vorbesc în numele lui Victor Ponta, cel care în 2012 a văzut că o decizie CCR care a spus că Traian Băsescu redevine președinte, deși au votat 7,4 milioane de români la referendum. Am respectat-o, nu mi-a plăcut. Ce m-a supărat acum sunt 2 lucruri. În primul rând, cei care erau atunci în PDL, acuma se numesc PNL, și foarte mulți USR-iști care plâng toți cu lacrimi de crocodil după Șoșoacă, zici că sunt îndrăgostiți, atunci ne explicau că trebuie să respectăm decizia CCR-ului. Eu cred că trebuie să respectăm întotdeauna. Dar plânsetele astea, lacrimile de crocodil ale doamnei Lasconi, ale PNL-iștilor, exact ca lacrimile lui Băsescu după Stolojan. Doi. Cred foarte tare în libertatea de limbaj, dar nu poți să faci politică în România și într-o țară europeană spunând ce mult îl iubești pe Putin, Rusia și că te-au dat jos jidanii. Mi se pare inacceptabil.  Dacă eram judecător la CCR, aș fi votat împotriva excluderii unui candidat, fie că e vorba de Șoșoacă. Ipocrizia și lacrimile de crocodil ale celor care o dată zic că e foarte bună decizia CCR. Dacă era un PSD-ist în situația asta, doamna Lasconi și cu PNL-iștii ar fi zis că foarte bine, e democrație. Dacă acum s-au îndrăgostit de Șoșoacă, să o pună pe Șoșoacă candidata PNL-ului, care e problema? (…) Este extrem de mare ipocrizia peneliștilor care plâng după Șoșoacă”, a spus Victor Ponta.

CCR a respins contestația Dianei Șoșoacă

Judecătorii CCR au respins, luni, cu unanimitate de voturi, contestația Dianei Șoșoacă la decizia de neînregistrare a candidaturii sale la alegerile prezidențiale.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, (…) cu unanimitate de voturi a respins contestația formulată de doamna Iovanovici – Șoșoacă Diana împotriva neînregistrării candidaturii doamnei Diana Iovanovici-Șoșoacă la alegerile pentru Președintele României din anul 2024”, potrivit unui comunicat de presă.

Judecătorii CCR au respins şi sesizările privind candidaturile Elenei Lasconi şi lui Marcel Ciolacu, dar și mai multe contestaţii ale unor candidaţi care au reclamat că BEC le-a fost respins dosarul de candidatură.

Diana Șoșoacă nu poate candida la Președinția României, după ce Biroul Electoral Central (BEC) a respins și a doua candidatură depusă de europarlamentar. Decizia de duminică a fost atacată la CCR.

Primul dosar de candidatură a fost respins sâmbătă de judecătorii CCR.

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Ciucă: Voi desecretiza cheltuielile Administrației Prezidențiale

Liderul suprem al Iranului exultă la un an de la atacurile din Israel: Au adus Israelul înapoi cu 70 de ani