VIDEO Pe cine ar pune Nicolae Ciucă premier: ‘Avem cinci nume pe care le analizăm’

Întrebat ce variante de premier ar avea, Nicolae Ciucă a spus că sunt cinci variante, dar momentan nu poate divulga niciun nume.

„Nu v-am spus încă, pentru că nu am luat o decizie în partid. Avem cinci variante, cinci nume pe care le analizăm. Nu pot să vă dau niciun nume momentan. Dacă vă dau un nume, se supără ceilalți patru. Discutăm despre un premier din PNL“, a afirmat Ciucă.

Întrebat dacă în cazul câștigă alegerile prezidențiale și desemnează tot un premier liberal, nu ar însemna să acapareze PNL toată puterea, Ciucă a subliniat ca liberalii vin cu o echipă.

„Diferența este că noi venim cu o echipă. Atunci când desemnăm președintele și premierul, nu avem certitudinea că vom câștiga majoritatea, așa cum nu o are nimeni. Dar asta nu înseamnă că, atunci când discutăm despre formarea unui guvern, nu vom negocia și cine va ocupa anumite funcții. Niciodată nu s-a pus problema în acest fel.

Categoric, putem desemna un premier din alt partid. Se negociază.

Președintele este obligat să respecte Constituția, iar partidele să numească un premier.

În momentul în care vom prezenta proiectul prezidențial și programul guvernamental, premierul care va fi ales la nivelul PNL va prezenta acel program“, a subliniat Nicolae Ciucă.

Kenyanul Kipyegon Bett, medaliat cu bronz la 800 m la CM de atletism în 2017, a murit. El avea 26 de ani

Uraganul Milton atinge nivelul maxim: Vânturi de până la 250 km/h