Franţa impune un cadru mai strict la echipele sale naţionale

”Schema istorică existentă de ani de zile, bazată pe împuternicire, responsabilitate nu funcţionează”, a declarat Florian Grill într-un interviu acordat AFP, odată cu anunţarea în zilele următoare a unui plan, în care vor exista controale şi sancţiuni. Cadrul nu era clar şi chiar a fost admisă o formă de cadru flexibil. Am stabilit un cadru clar care va permite apoi să fie impuse sancţiuni şi nu vom avea o mână care să tremure”, a mai spus Grill.

În iulie, doi jucători ai XV-ului francez, Hugo Auradou şi Oscar Jegou, ambii în vârstă de 21 de ani, au fost arestaţi şi apoi acuzaţi de viol calificat după un meci cu Argentina.

Parchetul din Mendoza, unde se desfăşoară ancheta, a cerut vinerea trecută clasarea dosarului care va fi studiată la o şedinţă stabilită pentru 18 octombrie. Cei doi jucători au revenit în Franţa la începutul lunii septembrie şi au reluat antrenamentele, Auradou jucând sâmbătă la echipa sa Pau.

În aceeaşi noapte de iulie, internaţionalul francez Melvyn Jaminet difuzase pe reţelele sale de socializare un videoclip cu caracter rasist, pentru care a primit o sancţiune de 34 săptămâni de suspendare din partea federaţiei lui.

”Vor fi sancţiuni financiare sau sportive pentru viitoarele excese”, a anunţat şeful rugby-ului francez care a regretat în anii anteriori ”o formă de acceptare a acestor derapaje care uneori putea fi chiar organizată. Nu ne putem imagina că facem nutriţie ultra-elaborată, hidratare personalizată per jucător, şi că, în acelaşi timp, putem, la mijlocul unui turneu, să faci o a patra sau a cincea pauză. Nu putem lua toate aspectele pozitive din rugby, să cerem brandurilor şi partenerilor să-şi asocieze imaginea cu valorile noastre presupoziţionale şi să nu le respectăm”, a mai spus Grill.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Israelul deschide un nou front în Liban – O primă divizie a fost trimisă deja în zonă/ Numărul total al forțelor dislocate în Liban a ajuns la 4 divizii

Efectul Messi – MLS bate recordul de asistență cu peste 11 milioane de fani